Browse By

Potvrđena prva imena Sonar festivala


Sonar 2010, koji će se održati istovremeno u Barceloni i Coruñi 17, 18 i 19. lipnja, objavio je prva imena. To su francuski duo Air i LCD Soundsystem iz New Yorka; umjetnici koji su pomogli da se redefinira odnos između popa, rocka i elektronske glazbe u proteklom desetljeću. Air i LCD Soundsystem će nastupiti i na Sonar Barceloni i u Sonar Galiciji.

AIR

(Barcelona, petak, 18.06. i A Coruña, subota, 19.06.)
Na Sonaru 2010. Air će predstaviti njihov opsežan repertoar hitova i njihov novi album ”Love 2”, album koji nastavlja utabanim putovima sada već klasičnog ”Moon Safari” iz 1998. Ovo je prvi album Parižana Jean-Benoit Dunckela i Nicolasa Godina na kojem nije bilo niti jednog gostovanja kao ni vokalista, pijanista, legenda Francuske elektronske muzike i sl. i kao takav je kompletno njihov rad i najveći osobni projekt do sada.
Linkovi:
http://en.aircheology.com/
http://www.myspace.com/intairnet

LCD SOUNDSYSTEM

(A Coruña, četvrtak, 17.06. i Barcelona, petak 18.06.)
LCD Soundsystem će predstaviti njegov disco-punk zvuk na Sonar by Night glavnoj pozornici i u Barceloni i u A Coruñi. New Jorški bend predvođen karizmatičnim James Murphyjem, koji planira izdati treći album u prvoj polovici 2010. godine je trenutno zatvoren u studiju u Los Angelesu mukotrpno radeći na nasljedniku Sound of Silver albuma iz 2007.
Linkovi:
http://www.myspace.com/lcdsoundsystem

THE CHEMICAL BROTHERS

(Barcelona, subota, 19.06.)
The Chemical Brothers dolaze na Sonar 2010. predstaviti potpuno novi show, koji obećava da će zaista  biti prvorazredno audiovizualni spektakl. U protekla dva desetljeća, Ed Simmons i Tom Rowland izdali su albume “Exit Planet Dust” (95), “Dig Your Own Hole” (97), “Surrender” (99), “Come With Us” (02) and “Push The Button” (05), “We Are The Night” (07), te ostali u vrhu zahvaljujući svome stilu koji je globalno prepoznat i sposobnosti udovoljavanja svojoj publici. Njihov će koncert  zasigurno biti jedan od headlinera Sonara 2010.
Linkovi:
http://www.thechemicalbrothers.com/index.php

DIZZEE RASCA

(Barcelona, subota, 19.06.)
Relativno mlada zvijezda u Velikoj Britaniji koji ima tek 24 godine no dobro poznat na hit listama, Dizzee Rascal predstavit će svoj posljednji album “Tongue N’ Cheek” koji je svojevrstan mix housea, hip-hopa i funka, na kojem se nalaze hitovi “Dirtee Cash”, “Dance Wiv Me”, “Holiday” i “Bonkers” gdje surađuje sa Armand Van Heldenom.
Linkovi:
http://www.dizzeerascal.co.uk/