Browse By

Po izboru CNNa Exit među devet najboljih festivala na svijetu!


Internacionalno izdanje CNN-a, CNN World Fiesta, u članku o glazbenim festivalima širom svijeta, uvrstio je Exit među devet najboljih festivala na svijetu! Exit se na ovaj način našao u prestižnom društvu festivala kao što su britanski Glastonbury, danski Roskilde i japanski Fuji Rock.
U tekstu koji potpisuje Nick Thompson, skreće se pažnja na to da festivalska sezona počinje već u lipnju i da je do rujna skoro svaki vikend popunjen nekim muzičkim festivalom širom svijeta. CNN je napravio i izbor devet festivala na koji se definitivno isplati ponijeti šator i sunčane naočale.
Osim Exita, preporuka CNN-e otišla je britanskim festivalima Glastonbury i Bestival, koji su i nama dobro poznati kao priželjkivane ljetne destinacije. Od europskih festivala tu je i danski Roskilde, omiljenom mjesto veselih kampera.
U izboru ove medijske kuće su i predstavnici iz SAD-a, Bonnaroo, čikaški Pitchfork i najveći glazbeni festival na svijetu, Summerfest iz američke države Wisconsin. Osim njih, tu su i australijski Parklife, kao i japanski Fuji Rock festival.
Novinar CNN-a Nick Thompson osvrnuo se na povijesnu važnost Exita, kao i činjenicu da se festival obraća širokoj publici, promovirajući razne muzičke pravce i stilove, od bendova kao što su Arcade Fire, Pulp i Portishead, pa sve do elektronskih nastupa sastava Underworld, Jamiroquai, Tiga i Magnetic Man.
Članak je dao i prikaz cijena festivalskih ulaznica, po kojem je uvjerljivi rekorder japanski Fuji, sa cijenom od čak 500$ za tri festivalska dana! Exit je u prosjeku duplo jeftiniji od ostalih navedenih festivala, uz sjajan program koji može parirati ostalim događajima, pa tako nije ni čudo što je popularna destinacija mladih iz cijelog svijeta, od Europe, preko SAD-a, sve do Australije.
Originalnu vijest možete pročitati ovdje.