Browse By

Peter Gabriel stiže u Zagreb

arena
Nakon nedavnog objavljivanja reizdanja albuma  “So” hvaljenog od  publike i kritike, te nakon uspješnih nastupa po Sjevernoj Americi, Peter Gabriel  spreman je nastupiti u Europi.  U sklopu turneje “Back To Front”, te sa originalnom postavom benda nastupit će u Zagrebu. Svoj nastup u Hrvatskoj imati će u Areni Zagreb, 5. listopada 2013. godine.
Objavljen 1986.g. “So” je postao jedan od albuma koji je obilježio glazbenu eru, te je osvojio niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD-u, album je prodan u 5 milijuna primjeraka, te je rezultirao velikim hitom  ‘Sledgehammer’ koji je  i dan danas najizvođeniji video u povijesti emitiranja  MTV-programa. No kada je Peter u veljači 1985. godine počeo raditi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije niti slutio koliki će eksplozivan i trajan utjecaj ostaviti na pop glazbu.
Album “So” pun je glazbenih uspješnica kao što su ‘In Your Eyes’ pjesma koja je obilježila film Cameron Crowea ‘Say Anything’,nezaboravan duet  sa Kate Bush ‘Don’t Give Up’, te je ostvario suradnju sa nizom uglednih glazbenika poput Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell i Nile Rodgers.
Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gabriel je izjavio:
“Mislim da smo znali I tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umjetnik, iza mene su bili hitovi poput  Shock The Monkey, Games Without Frontiers i Solsbury Hill, ali nakon svakog hita namjerno bi se vraćao u sjenu. ‘So’ je bio kraj ideje da budem neki tip kultnog umjetnika uz rub glavnih glazbenih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije za zabljesnuti,  te se kasnije sakriti u sjeni.“
25.godišnjica albuma “So “daje nam mogućnost istražiti kako je album nastao, te koje se životne priče nalaze iza svake pjesme. Pjesme su godinama sazrijevale i evoluirale, a sa izvanrednim nastupima uživo turneja” Back to Front”  dobila je posebnu notu.
“Vrijeme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu. Kada se okrenete unatrag više ne možete proživjeti prošlost, ali možete kružiti oko nje, otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mjesta gdje si živio.” (Peter Gabriel)
PRODAJA I CIJENE ULAZNICA:
FAN KLUB pretprodaja ulaznica počinje 6.12., a završava 9.12.2012.g, dok redovna prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak 10.12.2012.g. Ulaznice za koncert Peter Gabrijela u Zagrebu u prodaji su na svim prodajnim mjestima sistema Eventim te na www.eventim.hr.
Cijene ulaznica su:
VIP LOŽE – 750 kuna                 VIP PARTER – 360 kuna
PARTER 1 – 310 kuna                PARTER 2 – 280 kuna
TRIBINA dolje – 310 kuna          TRIBINA gore – 250 kuna
U prodaji su i  specijalni VIP paketi  za najveće fanove koji se mogu kupiti preko web stranice http://womadshop.com/detail/656 ili na http://petergabriel.com/livedates/
VIP paketi sadrže:
VIP ulaznicu za koncert, pozivnicu za tonsku probu, Vip poseban ulaz, prijem na privatni party prije koncerta, vaučer za kupnju posebnog jubilarnog “So” kompleta po posebnoj cijeni, ekskluzivan “Back to Front” poklon, akreditaciju za uspomenu.
Foto: Arena Zagreb