Browse By

PEEK&POKE slavi treći rođendan


Proslava trećeg rođendana muzeja informatike PEEK&POKE započinje u subotu 25. rujna u 20 sati u prostoru muzeja, Ivana Grohovca 2 u Rijeci. Pozivaju se svi volonteri koji su radom pomogli muzej, svi računalni entuzijasti i znatiželjnici, a posebno svi sponzori i pokrovitelji koji su svojim donacijama u opremi, uslugama i novcu pomogli da ovaj neprofitni projekt zaživi i opstane. Dobrodošli su i svi građani koji još nisu posjetili PEEK&POKE!
Proslavu će obogatiti nastup legendarne riječke grupe Grad, a svi ljubitelji starih računala moći će se počastiti i specijalnom “Piki-Poki-Pik” tortom našeg prijatelja – PIK Rijeka. Ulaz je slobodan, a gosti su pozvani da kupnjom suvenira i donacijama pomognu opremanje e-učionice u kojoj će učiti i odrastati novi naraštaji digitalnih generacija. Tu večer svi PEEK&POKE suveniri moći će se kupiti po promotivnim cijenama.

PEEK&POKE – prvi i jedini hrvatski muzej informatike i najveći takav postav u ovom dijelu Europe, otvoren je tri godine unatrag, 22. rujna 2007. godine. Od ponedjeljka 24. rujna 2007. otvoren je za javnost i do danas je ugostio nebrojenu i raznovrsnu publiku – od organiziranih grupa učenika i studenata, pa do turista i znatiželjnika iz cijelog svijeta – o čemu svjedoči bogati “Log File” – Pikijeva knjiga dojmova. PEEK&POKE je postalo mjesto koje dinamično spaja povijest i budućnost. U muzeju se može saznati sve o tehnološkoj povijest računala, ali isto tako pogledati prezentacije najmodernijih tehnologija ili slušati zanimljiva znanstvena predavanja. Posebno se obraća pozornost i na umjetnost, pa je tako PEEK&POKE čest domaćin izložbama, promocijama i koncertima.
Za kraj, PEEK&POKE, kao neprofitni projekt udruge Calculus, poziva sponzore da se priključe i kroz svoju dobru promociju ujedno pomognu muzeju informatike da i sva događanja u njegovoj organizaciji budu što bogatija i zanimljivija!
Posjetite i web stranice www.peekpoke.hr.