Browse By

Paul Kalkbrenner u Ambasadi Gavioli

Kultno lice berlinske klupske scene, producent pet autorskih albuma i glavna uloga u nezavisnoj filmskoj uspješnici Berlin Calling – Paul Kalkbrenner po prvi puta nastupa u slovenskoj Ambasadi Gavioli – u subotu 5. svibnja.
Svjetsku je slavu stekao odlično odglumljenim likom DJ Ickarusa u sada već kultnom filmu Berlin Calling. No lik i djelo Paula Kalkbrennera bi bilo nepravedno povezivati za samo jedan uspješan film u njegovoj bogatoj karijeri. Iza njega je 15 godina rada u kojima se je okušao kao DJ i live izvođač, producent pet autorskih albuma i mnogo EP-ova snažno profiliranih kroz berlinski minimalizam. Svoja djela je na početku tisućljeća izdavao za izdavačku kuću BPitch Control (Ellen Allien), dok je zadnje albume izdao na vlastitoj etiketi Paul Kalkbrenner Music.

Glazbenu karijeru je financriao radom i stvaranjem TV sadržaja, a redatelj Hannes Stöhr je u njegovoj glazbi dobio inspiraciju za film koji im je promijenio život. Paula je kontaktirao u želji da mu snimi glazbu za film, ali su ubrzo shvatili da je ta uloga kao stvorena za njega, tako da je dobio i glavnu ulogu u njemu. Sve ostalo je povijest. Film je dobio status kultnog, baš kao i pjesma Sky & Sand u kojoj je zapjevao njegov brat Fritz, a Paul je nakon filma i DVD-a krenuo na svoju beskonačnu svjetsku turneju te sa svojim zadnjim albumom ”Icke Wieder”, koji je u roku od samo nekoliko mjeseci postigao zlatnu nakladu još jednom pokazao da je izuzetan glazbenik.
Sky & Sand

Aaron
http://www.youtube.com/watch?v=5IkDhGuBLU4
Gebrünn Gebrünn
http://www.youtube.com/watch?v=f99ey0hrOrQ
5. svibnja Paul Kalkbrenner će po prvi put nastupiti u slovenskoj Ambasadi Gavioli, iza pultoa će mu se još pridružiti Dejan Miličević, Alex Cvetkov i Aneuria, dok će u Mezaninu pult podijeliti F. Sonik i Tomy Declerque.
Ulaznice za ovaj spektakl su u pretprodaji u sklopu Eventima po cijeni od 28€, dok će na dan događaja koštati 35€.