Browse By

Papaya MotoMusic Summer Festival

Završio je četverodnevni najveći klupski „Papaya Motomusic“ ljetni festival u klub Papaya na popularnoj plaži Zrće u gradu Novalja. U sklopu festivala nastupila je sama krema svjetske plesne scene, a to su bili jedan od najboljih i najskupljih Dj-a i producenata današnjice Tiesto, naš odličan producentski dvojac PlayOne sa svjetskom house divom Barbarom Tucker, američko-njemačka kombinacija Sandy Rivera i Tom Novy te jedni od najpoznatijih svjetskih remixera Freemasons.
PAPAYA MOTOMUSIC SUMMER FESTIVAL
CLUB PAPAYA/ZRĆE, NOVALJA
16.-19.07.2008.
Tiesto je započeo festival sa spektakularnim do sad neviđenim light&sound sistemom te neubičajeno za njega odsvirao je svoj set preko 4 sata. Zbog Tiesta u Papayu su došli gosti sa svih strana svijeta (Brazil, Amerika, Australija, Egipat, Nizozemska, Švedska…) a sam Tiesto je izjavio da se vraća i iduće godine na Papaya Motomusic festival.
Nakon Tiesta, u četvrtak u sklopu svog cijelovečernjeg nastupa izveli su uživo zajedničku pjesmu s glazbene kompilacije Papaye Motomusic vol.4 „I found a place“. Naime, radi se o hrvatskim top producentima PlayOne (D’Kock i Fresh Jay) i Barbara Tucker. „I found a place“ nastala je inspiracijom na Papayu a svi prisutni u isti glas pjevali su pjesmu. Odličnim nastupom hrvatsko-američka kombinacija izazvala je ovacije te pozivanje na bis „We want more“. Uskoro PlayOne sa Barbarom Tucker kreću na svjetsku turneju te predstavljanje zajedničkog singla „I found a place“.
U petak odlični Tom Novy koji je cijelo vrijeme komunicirao s publikom izjavio je da ovakvu atmosferu dugo, dugo nije doživio, a amerikanac Sandy Rivera odlučio je nakon svirke ostati još 4 dana u Papayi i zabavljat se s organizatorima festivala.
Šlag na kraju Motomusic-a drugu godinu zaredom bili su genijalni britanski dvojac Freemasons, James i Russel koji se već sada u Papayi osjećaju kao doma. Producentski dvojac koji je prije nepuna tri tjedna odbio remixirati veliku „Madonnu“, a pri tome su remixirali pjesmu „Take me 2 the sun“ eksluzivno za novu kompilaciju Papaya Motomusic vol.4 razvalili su doslovno zadnji dan festivala. Ovaj simpatični britanski dvojac osvojio je Papayu za sva vremena puštajući, plesajući i komunicirajući s publikom koja im nije dopuštala sekundu predaha sve do izaska sunca.
Freemasonsi su u trenutku euforije izazvali Sandy Riveru da skoči s „bunge jump-a“ , a on je objeručke prihvatio izazov i skočio u znak podrške njima te je time izazvao neviđeni aplauz cijelog kluba.
Kroz sva četiri dana festival je posjetilo 25 000 ljudi, oko 100injak novinara iz cijelog svijeta s čime je Papaya Motomusic postao simbol za dobru zabavu te važna karika na svjetskoj karti glazbene scene. Osim dobre zabave i odličnih gostovanja, Motomusic postao je svjetski brand kojemu je zadatak promovirati hrvatski turizam u cijelom svijetu. Tome idu u prilog statistike koje pokazuju da je u odnosu na prošle godine broj stranih turista enormno veći te zemlje iz kojih dolaze osim Europe su Egipat, Brazil, Australija, Kanada, Amerika, Rusija…
Konačna ocjena: Odličan!

One thought on “Papaya MotoMusic Summer Festival”

Comments are closed.