Browse By

Pacco & Rudy B osvajaju svjetsko tržište elektronske glazbe

Trenutno najprodavaniji hrvatski izvođači na Beatportu duo Pacco & Rudy B ovaj petak priređuju nešto novo i drugačije posjetiteljima Sirupa. Pacco je dj već dugi niz godina, a na pozornici mu se pridružuje Rudy B na trubi, nekadašnji član Jinxa i Mayalesa. Dvojac je vrlo aktivan zadnjih godinu dana i mogu se pohvaliti sa 15tak izdanja na raznim etikete od popularnog Protona do hrvatske Home Made Electronicae. Također ekskluzivno saznajemo da im je ponuđena jednomjesečna emisija na svijetskom internet radiju broj 1. Proton Radiu.

Pacco & Rudy B
Sergej
Petak, 2.listopada, Sirup, Zagreb
Početak 23h | Ulaznica: 50kn

Što se može smatrati uspjehom za hrvatske izvođače elektroničke glazbe? Pa, ovisi kako definiramo uspjeh, no za početak možemo konstatirati da je rijetkost na youtubeu naći stvari hrvatskih elektroničara koje nisu uploadali oni sami, nego inozemni ljubitelji njihove glazbe! Još je veća rijetkost kad njihove stvari vrte DJ-i poput Carla Coxa i Dubfirea.
pacco-rudy
A nije bogme za baciti ni to što su Pacco i Rudy B, u tek godinu dana, imali nekoliko izdanja na Protonu, jednoj od vodećih svjetskih etiketa vezanih za progressive house (čitaj: house s okusom trancea)… Što je dosta impresivan domet ako se ima na umu to da se po domaćim underground klubovima progressive house tradicionalno uglavnom ignorira – ali i nije neko iznenađenje kad se uzme u obzir da dvojac dolazi iz Rijeke, jedinog većeg hrvatskog grada gdje je taj specifični pravac istinski zaživio.
Pacco i Rudy B glazbom se bave još od osamdesetih: Pacco je kao DJ nastupao po brojnim domaćim klubovima i festivalima (Valkana Beach, Rabac Summer Fest, Perfection…), a Rudy B je svirao s Jinxima i Mayalesima. Kao glazbenici udružili su snage 2006. a s diskografskim izdanjima startaju par godina kasnije. Otad su izdali preko dvadeset stvari na više različitih etiketa – od spomenutog Protona pa do domaće Home Made Electronice – te se iznimno dobru prodaju na Beatportu, najpopularnijem globalnom web-shopu za elektroničku glazbu. Na nastupima uživo Pacco je za pultom, dok Rudy B improvizira na trubi provučenoj kroz razne efekte – i kad ih čuju, ljudi često ne mogu povjerovati da je ono što dopire iz zvučnika uistino izvedeno uživo, na licu mjesta.