Browse By

Otvorena treća velika pozornica na INmusicu, Vitalic jedno od imena Hidden stagea!

Mnoge vjerne posjetitelje INmusica razveselit će činjenica da će treća velika pozornica, Hidden Stage, biti otvorena na ovogodišnjem INmusicu, a jedno od imena koje ćemo gledati na istoj je francuski majstor DJ Pascal Arbez aka Vitalic! Podsjetimo, program INmusica odvija se na Main Stageu, OTP World Stageu i Hidden Stageu, uz još mnogobrojne manje pozornice i druge dodatne sadržaje koji će uskoro biti najavljeni.
Vitalic je alter ego Pascala Arbeza, francuskog programera i multiinstrumentalista koji je poznat po svojim kombinacijama glazbenih žanrova kao što su electro, techno i house, uključujući elemente klasike, rocka, italo-discoa i elektroničke glazbe sedamdesetih. Arbez je kao dijete svirao trombon, no u kasnijoj fazi ga je počela fascinirati dance glazba, pogotovo nakon pojave Daft Punka. Prvi nosač zvuka izdao je 1996. godine, a umjetničko ime “Vitalic” počeo je koristiti 2000. godine.
Iza sebe ima pet albuma; “OK Cowboy” (2005), “This Is the Sound of Citizen” (2007), “V Live” (2007), “Flashmob” (2009) i “Rave Age” (2012). Surađivao je sa raznim DJ-ima i glazbenicima, uključujući Aphex Twin, Princess Superstar i 2 Many DJ’s.
Glazbeni časopis NME ga je opisao kao “najboljom pojavom koja stiže iz Francuske nakon Daft Punka”, a glazbena kritika njegovu glazbu opisuje kao izuzetno “zaigranu”, a uz njegove remikseve Daft Punka, Röyksoppa, Mobya, Bjork, Sexy Sushi, Heartbreak, Basement Jaxxa, Amadou & Mariam, ili pak Jean Michel Jarrea, zaplesat će i posljednji par nogu na INmusic festivalu! Osim Vitalica, na Hidden Stageu očarat će nas i već najavljeni Jagwar Ma.
Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističke zajednice Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te online putem Tisak Media Webshopa i službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna.