Browse By

Osječki studenti pomažu SOS dječje selo

plakat_privju_600
U sve teža vremena koja su obilježena ekonomskom krizom i velikom nezaposlenošću, studenti su uvijek bili dokaz prave upornosti i volje za što kvalitetnijim životom te poboljšanja uvjeta istog. Kako bi blagdansko vrijeme koje je na vratima ipak pomoglo ljudima da se oraspolože i dočekaju Božić sa osmjehom na licu, osječki studenti pokrenuli su humanitarnu akciju ‘Studenti pomažu djeci’, gdje će nastojati prikupiti što više sredstava za pomoć SOS Dječjem selu Ladimirevci, te na taj način djeci uljepšati ovogodišnji Božić.
Ova humanitarna akcija je zapravo dvostruki glazbeni event, gdje će se istovremeno u dva osječka noćna kluba održati koncert odnosno party, te će se prilikom prodaje ulaznica skupljati novac za djecu u Ladimirevcima pokraj Valpova. Oba eventa održavaju se u četvrtak, 17. prosinca s početkom u 22 sata.
Svi ljubitelji rock glazbe te posebno žive svirke uputiti će se u Tvrđu u Night Bar Pandur, gdje će nastupiti tri rock skupine: Round About, Perpetuum Mobile i Ruski Rulet unplugged. Uz kvalitetnu svirku sve goste Pandura razveseliti će i dva pića na akciji – Bambus (8kn) i deci-deci (8kn). Cijena ulaznice za koncert iznosi 10kn.
Drugi event održava se u noćnom klubu Matrix, također u Tvrđi. U ovom popularnom klubu održati će se house party, gdje će nastupiti osječki DJ-i Danny i Daniel E, a glazbeni repertoar opisujemo kao vocal, electro i progressive house, zapakiran u što vedrije i plesnije tonove. Matrix je uveo posebnu akciju za ovaj event – Osječko pivo 0,33 (9kn) i Red Bull + 2 x vodka (20kn). Ulaz na ovaj party također će biti 10kn, a pretprodaja ulaznica za evente biti će u oba kluba.
Glavni inicijator ove humanitarne akcije je studentska organizacija AIESEC Osijek, koja je uz generalno pokroviteljstvo renomirane osječke tvrtke Grafika Osijek dovela ovaj projekt do realizacije. Uz generalnog pokrovitelja vrijedi spomenuti i ostale sudionike dobre volje, koji su dali svoj doprinos ovoj akciji: Night Bar Pandur, Club Matrix, Unia design, Fotokopi faks, Osječka televizija, web portal Osijek031, te bandovi i DJ-i.
Nadamo se da će ova akcija izazvati veliki interes i dobru volju naših, ponajprije mladih građana, koji će se ovom prilikom moći odlično zabaviti i pritom učiniti dobro djelo. Za ostale koji žele pomoći, a nisu u mogućnosti biti prisutni na ovim eventima, postoji mogućnost izravne i kontinuirane pomoći SOS Dječjem selu Hrvatska raznim donacijama i kupovinom aktualnih božićnih čestitki. Više informacija o načinu pomaganja ovoj udruzi možete pronaći na www.sos-dsh.hr.

One thought on “Osječki studenti pomažu SOS dječje selo”

Comments are closed.