Browse By

oOoze Festival 2009.

oOoze je crossmedia kulturni događaj koji objedinjuje glazbu, vizualne umjetnosti, street art, performance i video. oOoze se do sada održavao 2007. na otoku Korčuli i 2008. u Dubrovniku. Do sada je na oOoze-u  sudjelovalo 30 likovnih umjetnika, 100 glazbenika, 30 video i filmskih umjetnika.
Nakon ljetnih audio vizualnih intervencija u prirodnom ambijentu jedne korčulanske uvale te plažama i terasama devastiranog dubrovačkog de luxe hotela Belvedere, ovogodišnji oOoze seli se na kontinent. Program će se 2009. odvijati na više lokacija u Tvrđi – povijesnom dijelu grada Osijeka. Vizualni umjetnici će svojim svjetlosnim instalacijama, video performansima i art filmovima slikati po zidovima Tvrđe, a sve to uz potporu glazbe i zvučnih efekata. oOoze želi da umjetnici  okruženje u kojem stvaraju integriraju u svoje radove i to tako da zajedno čine nerazdvojnu umjetničku cjelinu  koju će posjetitelji šetajući Tvrđom sami otkrivati.
Zapravo cijela Tvrđa postati će tijekom dva dana umjetnička galerija na otvorenom.  Cijeli umjetnički program s ulica kasnije u noć postepeno prelazi u koncertne prostore i klubove do ranih jutarnjih sati.
Tako će Osječani konačno moći uživati u glazbi Darka Rundeka i plesati uz ritmove najsuvremenijih glazbenih pravaca koji se događaju po europskim metropolama – avangardni minimal, šaljivi space disco te dub i reggae.
Ulaznice u predprodaji za programe: Koncert Darko Rundek Cargo trio, Rezonant says hello!, i Reggae dub party-a nalaze se u Turističkoj zajednici grada Osijeka, Amsterdam pubu,  klubu Tufna, caffee baru K topu, caffee baru Valentino i Turističkoj zajednici Baranje u Belom Manastiru.
Za ostale programe ulaz je besplatan.Festival predstavlja Darko Pecotić  ispred studia Kičendizajn koji je nedavno organizirao i prvi Surduk festival Baranja.
Detaljnije o oOoze festivalu potražite na www.ooozefestival.com.