Browse By

Održan Supernatural Festival 2009

Preko 20.000 posjetitelja u nedjelju je prisustvovalo trećem izdanju Supernatural festivala koji je održan u Košutanjaku kod Hajdučke česme. Ne računajući posjetitelje festivala u ranim satima kada je za dječji dio programa ulaz bio besplatan, do 17h izdano je 10.000 kupona za sve posjetitelje koji su kao ulaznicu za festival donijeli plastične boce i limenke za reciklažu.
Do kraja festivala prikupljeno je preko 150.000 plastičnih boca i limenki koje su posjetitelji festivala donijeli , čime je skupljeno preko 2 tone reciklažnog otpada! 96% posjetitelja festivala je reciklažom ušlo besplatno na festival čime je i misija ovogodišnjeg Supernatural festivala ispunjena – Srbija kao ekološki odgovorna zemlja!
Treći po redu Supernatural protekao je u najboljem redu bez liječničkih i policijskih intervencija. Najveće interesovanje vladalo je za nastup Ramba Amadeusa i nastup sastava Dub Pistols kada je na festivalu i prisustvovao najveći broj posjetitelja.
Na DJ bini najviše pažnje privukli su Flip i MKDSL svojim projektom Idemo na Mars. Rambu su predstavnici KST-a na festivalu uručili nagradu za najekologa Kluba Studenata Tehnike u okviru akcije „Recikliraj!”, kao javna ličnost koja se najviše zalaže za ekologiju. Rambo je dobio vjetrenjaču od stakla napravljenu od recikliranog materijala, rad Dimitrija Anđelkovića. Pripreme za četvrto izdanje festivala Supernatural već su u toku. Vidimo se na Hajdučkoj česmu u travnju 2010. godine!