Browse By

Objavljena prva imena za Ultra Europe!

Split će i ovo ljeto biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje elektronske glazbe, a tome u prilog najbolje govori najava prvih headlinera festivala Ultra Europe, koji će se održati u Splitu od 11. do 13. srpnja ove godine. Riječ je o čak 12 vrhunskih svjetskih glazbenih zvijezda koje predvode Hardwell, najbolji DJ svijeta po izboru uglednog časopisa DJ Mag i Armin Van Buuren, koji se nalazi na drugom mjestu u istom izboru, te David Guetta, Tiësto, Afrojack i Carl Cox. Njima će se pridružiti Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero te W&W. 
Ta su imena organizatori ekskluzivno otkrili na današnjoj konferenciji za medije te tako potvrdili kako će ljubitelje elektronske glazbe iz svih dijelova svijeta na Poljudu dočekati izuzetna produkcija te još bolja i impresivnija kulisa za nastupe najboljih DJ-a svijeta. Uz još više izvođača u line-upu, novosti ovogodišnjeg izdanja su i dodatni festivalski dan, zbog kojeg organizatori očekuju 30 posto posjetitelja više nego prošle godine te jedinstvena fan zona s posebnim sadržajima i ponudama za obožavatelje. I ove će se godine održati ekskluzivni tulum na plaži, Ultra Beach, i to 15. srpnja, a detalji oko lokacije i ulaznica bit će poznati u veljači.
Već je premijerno izdanje festivala Ultra Europe nadmašilo i najoptimističnija očekivanja pa je tako festival uvršten u TOP 10 glazbenih festivala u Europi, a službeni aftermovie premijernog izdanja, pod nazivom Relive Ultra Europe 2013, u manje od 80 dana je pogledalo više od 800.000 ljudi. Organizatori vjeruju kako će nakon ovogodišnjeg izdanja Ultra Europe zaslužiti svoje mjesto u TOP 10 destinacijskih glazbenih festivala u svijetu te kako će broj zemalja iz kojih će posjetitelji doći u Split biti veći od 100.
 
Potvrdio je to i Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, hrvatskog suorganizatora festivala komentirajući dosadašnje rezultate prodaje ulaznica i interesa koji dolazi iz svih dijelova svijeta:
 
„Izuzetan uspjeh premijernog izdanja festivala Ultra Europe bio nam je nagrada, ali i velika obveza prema obožavateljima, kojima smo obećali još veće i impresivnije izdanje 2014. godini. Iako je ovo tek prva najava u line-upu, vjerujemo kako smo uspjeli opravdati njihova očekivanja, a tome u prilog govori i činjenica da su tzv. early bird i general admission ulaznice rasprodane u rekordnom roku. Dosadašnji rezultati prodaje i interes za festival daju nam za pravo očekivati da će ovogodišnje izdanje pohoditi više od 150.000 ljudi pa je izuzetno važno da se grad Split i Hrvatska pripreme za taj broj turista i omoguće im kvalitetan smještaj i dodatni sadržaj. Vjerujemo kako će ovogodišnje izdanje potvrditi status festivala Ultra Europe kao najznačajnijeg događanja u regiji te dodatno utjecati na imidž Splita kao vrhunske turističke destinacije.“    
 
Podršku festivalu Ultra Europe iskazala je i Meri Matešić, direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice:
„Hrvatska turistička zajednica podržala je ovaj festival od samog početka jer vjerujemo da su ovakvi doživljaji i iskustva upravo ono što turisti traže i smjer u kojem Hrvatska treba dalje izgrađivati i unapređivati svoju turističku ponudu. Istraživanja pokazuju da turisti pored ljepote pojedine destinacije odluku o dolasku temelje i na sadržajima i iskustvima koje im ta destinacija nudi i zbog kojih su oni spremni potrošiti više. Sve veći broj festivala koji se u posljednjih nekoliko godina održavaju u Hrvatskoj govori u prilog činjenici da smo prepoznali trend u promjenama ponašanja turista te da idemo u dobrom smjeru.
Razvojem destinacijskih menadžment organizacija  i destinacijskih menadžment kompanija ćemo ostvariti još veći pomak u pozicioniranju Hrvatske na svjetskoj sceni kao zemlje koja pored predivnog mora i sunca nudi vrhunske doživljaje i iskustva.“
 
Iako je trenutni kontingent ulaznica rasprodan u rekordnom roku, nova prilika za obožavatelje stiže već danas od 12 sati na www.ultraeurope.com. I s novom cijenom Regular General Admission ulaznica od 985 kuna (129 eura), festival Ultra Europe ostaje u rangu cjenovno najdostupnijih festivala sličnog ugleda i kvalitete produkcije u svijetu. Uz spomenute festivalske ulaznice, koje se odnose na sva tri dana u Splitu, organizatori su najavili skoro puštanje u prodaju VIP ulaznica za stajanje po cijeni 765 kuna (100 eura) za svaki pojedini festivalski dan. VIP stolovi ili lounge prostori moraju se rezervirati izravnim upitom na e-adresu vip@ultraeurope.com.  Domaće će posjetitelje dodatno razveseliti činjenica da će od 24. veljače u prodaju biti puštena ograničena količina od 5000 festivalskih ulaznica po povlaštenoj cijeni od 755 kuna (99 eura) za hrvatske državljane. Spomenute će se ulaznice moći kupiti u poslovnicama Tisak Media te putem internetske trgovine Mondo (www.mondo.hr).
 
Kako bi festivalsko iskustvo ostalo u najboljoj mogućoj uspomeni za sve posjetitelje, organizatori će, s partnerom Travel 2 Ultra sastaviti listu preporučenih smještajnih objekata koji ispunjavaju sve zadane uvjete. Također, već sad su u tijeku ekstenzivne pripreme i ugovaranje suradnje s gradskim vlastima i turističkim sektorom, u cilju osiguravanja još povoljnijih uvjeta za prvih 1000 posjetitelja koji će rezervirati smještaj u vrijeme festivala Ultra Europe. Te i ostale detalje, s posebnim naglaskom na ekskluzivni tulum Ultra Beach, koji će se držati odmah nakon tri festivalska dana u Splitu, organizatori će najaviti tijekom veljače.
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/, službenoj Facebook stranici festivala te Twitter profilu, a ulaznice će se moći kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/.
 

###

 
O FESTIVALU ULTRA EUROPE
Festival ULTRA EUROPE jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival ULTRA EUROPE već je u prvoj godini održavanja potaknuo više od 60 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji te privukao interes više od 103.000 posjetitelja tijekom sva tri festivalska dana, i to iz 75 zemalja svijeta. Na festivalskim su pozornicama nastupili trenutno najpopularnija imena elektronske scene. Ususret festivalu održani su brojni partyji u sklopu događanja Countdown To Ultra. Hrvatski partner u organizaciji festivala Ultra Europe je tvrtka Adria MM Produkcija. Sljedeće izdanje festivala Ultra Europe će se održati od 11. do 13. srpnja 2014. u Splitu.
 
 
O ULTRA WORLDWIDE™
ULTRA WORLDWIDE je međunarodni brend vodećeg svjetskog događanja elektronske glazbe, Ultra Music Festivala. Međunarodno priznato i poznato događanje koje se od 1999. godine u održava u ožujku, Ultra Music Festival, je prošle godine proslavio 15. obljetnicu i održao se tijekom dva vikenda te tako postao prvi veći festival elektronske glazbe koji se odvijao dva vikenda zaredom. Ultra Worldwide je ‘najmeđunarodniji’ festivalski brend u svijetu, zahvaljujući nastupima najpopularnijih i najtalentiranijih izvođača iz cijeloga svijeta te širenju jedinstvenog festivalskog doživljaja iz Miamija konstantnim dodavanjem novih svjetskih odredišta festivala Ultra. Zahvaljujući revolucionarnom online prijenosu uživo, pod nazivom “Ultra Live”, Ultra Worldwide prenosi doživljaj s festivala više od 11 milijuna jedinstvenih gledatelja.
U zadnjih 15 godina, doslovno tisuće svjetskih DJ-a, producenata i bendova su nastupima uživo oduševljavali obožavatelje svojim sjajnim nastupima na događanjima Ultra u Argentini, Brazilu, Čileu, Hrvatskoj, Ibizi, Koreji i Miamiju. Svako svjetsko izdanje festivala Ultra utemeljeno je na uspješnoj formuli koja je usavršavana posljednjih 15 godina u Miamiju, a koja kombinira nastupe najraznovrsnijih elektronskih izvođača s tehnološki najnaprednijom festivalskom produkcijom na svijetu.
U 2014. godini Ultra nastavlja probijati granice, uvođenjem neviđene kombinacije najnaprednije produkcije i najboljih svjetskih izvođača elektronske glazbe u svoja postojeća i nova izdanja diljem svijeta. S novim izdanjima u Južnoj Africi i Japanu, Ultra će se u 2014. godini moći doživjeti u devet država, na pet kontinenata.
 
O TVRTKI ADRIA MM PRODUKCIJA
Tvrtka Adria MM Produkcija (AMMP) osnovana je 2011. godine, s ciljem zastupanja vodećih svjetskih glazbenih izvođača u Hrvatskoj i regiji. AMMP je zadužena za promociju i produkciju vodećih događanja u regiji koja svojom organizacijskom kvalitetom nadmašuju sva očekivanja. Kako bi uvijek mogla jamčiti vrhunsku kvalitetu organizacije, produkcije i promocije, AMMP je razvila partnerski odnos s vodećim tvrtkama u regiji iz područja organizacije događanja i promocije, ugostiteljstva i putovanja. Zajedno, ove tvrtke privlače više stotina tisuća posjetitelja na različita događanja i festivale. Tvrtka Adria MM Produkcija organizator je i promotor festivala ULTRA EUROPE koji će se održati u Splitu i Hvaru u razdoblju od 2013. do 2017. godine.