Browse By

Nova pojačanja lineupa INmusic festivala su Antenat i Mašinko

U tijeku su završne pripreme za najveći hrvatski open air festival. Tri dana vrhunske glazbe i zabave na jarunskom Otoku hrvatske mladeži sve su bliža, a lineupu su se pridružila još dva sjajna imena: Antenat i Mašinko. Uz spomenute bendove, nastupit će i Arctic Monkeys, Iggy And The Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne i mnogi drugi, a na popisu izvođača naći će se i zanimljiv bend iz Manchestera Shoshin te peteročlani bend iz Irske The Dead Heavys koji su svoj nastup izborili među više od 1600 izvođača iz cijeloga svijeta putem natječaja na poznatom internetskom glazbenom servisu ReverbNation.
Bend Antenat osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, ska i punka do world music elemenata. Antenat je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske i u inozemstvu. U ožujku 2006. objavili su prvi album Subing, a drugi album Karavana izišao je u svibnju 2008. Bend ima povremeno deset, a povremeno jedanaest članova, od kojih neki istovremeno sviraju i u drugim grupama.
Mašinko je šesteročlani punk rock bend koji aktivno nastupa od početka 2010. godine. Otad je zabilježio značajan broj nastupa i postao relevantnim imenom na hrvatskoj alternativnoj sceni. Od samog osnutka njihovu glazbu hvale i publika i kritika, a povod za nove pohvale krije se u svakom njihovu live nastupu. Količina energije koja bi bila dovoljna za opskrbu nekog većeg grada publiku doslovno obara s nogu pa će definitivno dodatno zagrijati festivalsku atmosferu. Mašinko su dosad objavili jedan samostalni album, jedan božićni singl, dvostruki album s kolegama iz prijateljskog benda, a izlazak novog albuma samo je pitanje dana. Dečki iz benda odavno su kao najbolji (a time i jedini) način distribucije svoje glazbe prepoznali internet pa se tako sva njihova izdanja mogu pronaći, i prije koncerta ponoviti, na službenoj stranici.
Ulaznice za INmusic festival dostupne su već od 349 kuna jer poseban popust od 50 kuna na važeću cijenu ulaznice nudi Ožujsko pivo kao generalni pokrovitelj festivala. Na internetskoj stranici INmusic festivala mogu se pronaći lokacije na kojima naručivanjem Žuje automatski dobivate voucher s popustom, a ondje su dostupne i adrese prodajnih mjesta Tisak media centra. Od ove su godine u prodaji i jednodnevne ulaznice po promotivnoj cijeni od 250 kuna. Mogu se kupiti online putem sustava Entrio do 17. lipnja, nakon čega će im cijena porasti na 290 kuna.