Browse By

No Sleep Novi Sad: Kompletiran program druge najveće elektronske pozornice Exita!

Druga po veličini elektronska pozornica Exit festivala i omiljena oaza najkvalitetnijeg alternativnog house, techno i bass zvuka, ove godine ima novi naziv i poruku: No Sleep Novi Sad! Smještena iza mts Dance Arene, na istom mjestu kao i prijašnjih godina, kada je nosila ime HappyNoviSad, pozornica No Sleep Novi Sad ove godine se realizira u suradnji s našim internacionalno priznatim klubovima 20/44 i Drugstore iz Beograda te s regionalnim elektronskim magazinom UESmag.com i već tradicionalno s kultnim portalom Happynovisad.com koji ove godine brani boje grada domaćina, besanog u vrijeme Exita – Novog Sada. Ovogodišnji program je kompletiran, a predvode ga Scott Fraser, Clockwork & Avatism Live, Bas Mooy, Charlton Live, Re:Axis, Radial, Sleeparchive Live, BOP (Abstract Elements) i kao posebni gost i zvijezda s Main Stagea Enei, sa posebnim setom rijetkih drum’n’bass klasika! Podršku programu pružit će neki od najaktivnijih kolektiva na domaćoj sceni kao što su Disco Not Disco, Beyond House, Public P, Hear It. Feel It. Move It, Metnem, Bassline i Mystic Stylez. Gosti No Sleep Novi Sad pozornice iz regije su Forsek iz Mađarske, Forest People iz BiH, High Roll iz Bugarske i Elarith iz Rumunjske, dok plejadu domaćih izvođača čine Schwabe, Brka, Vitanov, Damir Zekiri, Ognjem, Toshke, Techa, Klaus, Mihajlo HFM, Sloxxx, Ubivae, Lag, Scalameriya, A//O & kӣr Live, Filip Xavi, Steve Whisper, Monosaccharide, Jackie Dagger, Phillie P, Codex & Kastiljas MC, Rahmanee, Senzzor, Okee i Subview.

Čast da u četvrtak 9. srpnja, pokrenu ovogodišnji pogon No Sleep Novi Sad pozornice imat će beogradski klub 20/44 uz dvije DJ asocijacije, house ikone Disco Not Disco i njihove legitimne nasljednike Beyond House, čiji će posebni gost biti škotski house doajen Scott Fraser. Iskusni producent razvio se u plodnom Glasgowu, ali selidbom u Londom postaje nerazdvojni suradnik Andrewa Weatheralla i Tima Fairplaya s kojim i danas vodi izdavačku kuću i istoimene žurke „Crimes of the Future“, koje slove za prestižne na klupskoj sceni britanske prijestolnice.
U petak 10. srpnja u okviru Public P večeri koju predstavlja UESmag.com, apsolutne zvijezde su CW/A „live“ duo koji čine dugogodišnji suradnici i izuzetno cijenjeni producenti Clockwork i Avatism. Prvi put je projekt predstavljen na SONAR festivalu 2013. godine, kao živa verzija njihovih albuma „Adamant“ (Vakant) i „B.O.A.T.S“ (Life And Death) iz iste godine. Njihovi živi nastupi su svježe viđenje moderne techno glazbe, pozorno odabrane i zvučno besprijekorne, uz slojevit zvuk analognih ritam mašina, synthova i efekata. Vodeći portugalski techno producent Re:Axis, vlasnik je etikete „Monocline“, a izdaje i za „Planet Rhythm“, dok njegova izdanja redovno vrte Ben Klock, DVS1, Tale Of Us, Dasha Rush, Scuba, Truncate i mnogi drugi.
Famozna izdvačka kuća MORD u okviru Drugstore večeri u subotu 11. srpnja, šalje svoje najveće adute, a predvodi ih Bas Mooy, jedan od glavnih predstavnika nizozemskog techno zvuka. Roterdamski producent Charlton na Exit donosi živi nastup baziran na technu devedesetih, a prepoznatljiv je po stvarima „Chaotic Behavior“, „Vulnerable“ i „Black Shlong“. Sleeparchive je već godinama jedan od predvodnika berlinskog minimalističkog zvuka, a nakon globalnog hita „Elephant Island“ redovno izdaje za Tresor i MORD. Radial je još jedan od predstavnika nizozemskog techno zvuka koji vodi legendarnu etiketu Audio Assault, prepoznatljiv po four-to-the-floor radovima poput „Storm Tide“, ali i offbeat kreacijama poput „1980“, „Boks“ i „Keychain“. Ekipi se pridružuje i jedini srpski izvođač s čuvene MORD etikete, novosadski producent Lag poznat po offbeat techno stvarima „Sama Doma“ i „Kontrola“.
Nedjelja 12. srpnja rezervirana je za još jednu programsku osovinu na relaciji Novi Sad – Beograd u okviru Extra Bass večeri koju zajedno vode asocijacije Bassline i Metnem uz podršku Mystic Styles, a pod patronatom online magazina Happynovisad.com. Zvijezde finalne noći su bass producent u usponu Bop (Abstract Elements) i njegov poznati kolega Enei, obojica iz Sankt Petersburga, a izdaju za vodeće izdavače Hospital, Critical, KOS.MOS, Med School i Exit Records. Pored njih, tu su High Roll iz Bugarske i Elarith iz Rumunjske.