Browse By

Nipplepeople predgrupa grupi Hurts 23.10. u Boćarskom domu!


Najbrže rastući bend u 2010. treba predgrupu koja će se pobrinuti za potpunu uvertiru u melodičnu večer. Kao stvoren za kreiranje prave atmosfere, na sceni se pojavio hrvatski dvojac Nipplepeople koji će svojim futurističkim elektro popom ugrijati atmosferu na pravu temperaturu. Zamaskirani duo Nipplepeople glazbenu je scenu preuzeo krajem 2008., kad se radijskim valovima emitirala uspješnica „Broj“. Već sljedećim singlom „Sutra“ svojim su nekonvencionalnim i jednostavnim plesnim ritmovima te jedinstvenim misterioznim izgledom stekli široko mnoštvo pristalica. Pjesma je odjekivala svim radijskim postajama postavši tako jedna od većih klupsko-plesnih uspješnica.
Nipplepeople ne žele da se o njima previše filozofira, nego da ih se prije svega sluša. Nedavno su se ponovno dokazali na brojnim ljetnim festivalima; Terraneo (Šibenik), Exit (Novi Sad), Hartera (Rijeka) i Syrup (Zagreb), a do kraja godine čekaju ih brojni nastupi, od kojih će jedan biti i 23. listopada na zagrebačkom koncertu dua Hurts!
HURTS – BEND KOJI JE U 2010. POSTAO POPULARAN BRZINOM SVJETLOSTI

Elektropop, kojeg oni malo nostalgičniji glazbeni ljubitelji nazivaju još i sintpop, s epicentrom u Velikoj Britaniji nudi svježinu u već nekoliko godina jednodimenzionalnoj središnjoj glazbenoj sceni. Oživljen iz osamdesetih godina, danas u obnovljenom energičnom zanosu jača postojanje moderne industrije melodija. Ono što su nekad bili Duran Duran, Eurythmics, A-ha i Spandau Ballet, danas su to The Killers, MGMT, Calvin Harris i potpuno svježi duet Hurts. Povijest glazbe s njima je dobila novu verziju romantike u notama.
Ovo je ljeto duet Hurts slavio svoj drugi rođendan. Nisu još ni dobro prohodali po glazbenoj sceni i već su dobivali odlične ocjene kritičara i poglede najljepših djevojaka. Za dvije su godine nanizali više iskustava nego mnogi svjetski bendovi koji svoju slavu grade desetljećima, sve se to, naravno, vidi i u broju prodanih albuma. Uživanje u njihovu debitantskom albumu Happiness priuštilo si je već 600.000 parova ušiju. U Japanu su po prodaji prestigli čak i Kings of Leon. 40 država na trenutak je utihnulo i prepustilo im prostor pred mikrofonom. 150 pozornica već je drhtalo pod intenzivnošću njihove glazbene strasti.
SOFISTICIRANA CRNA I BIJELA
Hurts se ističu. Obavijeni u bezvremensku klasičnu eleganciju, kao u vječnom traženju savršenstva. Počešljani u sofisticiranom retro stilu, kao da čekaju na potapanje novog Titanica. Kao posljedica je u hladnom Islandu po frizerskim salonima sve više tražena frizura »kao Hurts«. Istovremeno su udaljeni od boja, zaljubljeni u jednostavnost crne i bijele, kao da se najbolje stvari skrivaju upravo u uvijek zapuštenom sivilu. Nevjerojatno bistri u tekstovima, koji otkrivaju svijetle i tamne strane ljudske duše. I tako nježni, tečni i osjećajni u ponudi lirskih priča, da je njihova glazba zapravo putovanje izvan poznatih dimenzija postojećeg. Glazba, kojoj se nije teško prepustiti. Potpuno. Kada zapjevaju u svojem prvom hitu – it feels better than love. I to su osjetile mnoge svjetske zvijezde, kao što su Kylie Minogue, Arthur Baker, Muse.
Hurts je kultni bend? Hurts je dječačka grupa? Boy band? Hurts su umjetnici? Foliranti? Je li to alternativa? Mainstream? Dečki sa zalizanim frizurama koji su čuli već sve pokušaje njihova svrstavanja u različite žanrove? Bojimo li se možda uživati u nečemu što sumnjivo dobro odgovara u baš svakom trenutku? Pa pokušajmo ih opisati i mi: Hurts – kao da su djeca Depeche Modea.
ULAZNICE
Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima, redovna cijena ulaznice je 290 KN. Dostupne su i VIP ulaznice, koje uključuju album Happiness, ulaz u VIP balkon te lounge prostor, čašu šampanjca i kanape, te naravno nezaboravan koncert!