Browse By

Nastavlja se zagrijavanje za 5. Harteru!

Hartera nastavlja zagrijavanje za svoj mali jubilej, peto festivalsko izdanje! Nakon Parižanina Popofa, Hartera K.LJ.B.-ing najavljuje još jedno uzbudljivo gostovanje. 24. 01. 2009. u riječku Stereo Dvoranu iz Barcelone stiže Chymera!
Najveći rocker među DJ-ima i najveći DJ među rockerima do kasnih je tinejdžerskih dana prebirao prstima po gitari skidajući riffove Metallice, Toola i Alice In Chains, da bi mu početkom milenija tijekom studija jedan kolega otkrio detroitski techno. Zarazna melodičnost i nepogrešivi groove opčinili su mladog Brendana do te mjere da se pored DJ-anja ubrzo počinje baviti i produkcijom, oboje pod pseudonimom Chymera. Tim su imenom u posljednjih nekoliko godina potpisana brojna izdanja za labele poput Ovuma, Connaisseura, Delsina i NRK-a, s kojima je ovaj momak zaslužio hvalu i publike i kritike, licenciranje za jake izdavače poput Global Undergrounda, Fabrica i Renaissancea, ali i nastupe diljem Europe, Rusije i Japana.
Za razliku od većine kolega, ono što najviše voli tijekom putovanja su aerodromi, a kao pravi Irac, obožava kušati razne vrste piva. Slobodno ga počastite jednim, on će se odužiti hipnotičnom kombinacijom techna i housea koja će vas prikovati za podij. Podršku za pultom pružit će mu gost iz Zagreba Daniel Kunštek te rezident serijala Boo Dale iz Rijeke, a VJ Messmatik iz Barcelona će se ponovno pobrinuti za vizualni dio priče.
Osim tuluma s Chymerom, Riječani ovih dana pripremaju i 5. izdanje Hartera festivala koji će se održati 12. i 13. lipnja u Tvornici papira. Podsjetimo kako se dvodnevne festivalske ulaznice mogu kupiti u sustavu Eventima (www.eventim.com) i to po cijeni od 150 kuna.