Browse By

Nakon sinoćnjeg spektakla u pulskoj Areni, večeras na tvrđavi Punta Christo počinje treće izdanje Dimensions Festivala!

Što se jučerašnje pulsko sunce spuštalo niže, to je publike u Areni na koncertu otvorenja Dimensions Festivala bilo više. Dugo očekivani, ekskluzivni glazbeni doživljaj u potpunosti je ispunio očekivanja okupljenih ljubitelja melodioznih i eklektičnih elektronskih zvukova. Večer je počela klavirskom izvedbom Nilsa Frahma, nastavila se soulom natopljenim Kwabsima, kulminirala izvedbama energičnih i obožavanih Caribou te pomalo mračnih, ali iznimno melodičnih Darksideovcima, kojima je pulski koncert jedan od posljednjih u kratkoj i zvjezdanoj karijeri. Glazbena sinestezija koja se sinoć desila u pulskoj Arena upravo je savršeni uvod u Dimensions – festival inovativne i svježe elektronike.
Dimensions Festival večeras ispaljuje svoje magično, treće izdanje koje će trajati do nedjelje 31. kolovoza. Spektakularna, fantastično očuvana tvrđava Punta Christo i prostor oko nje ugostit će 11 pozornica i više od 200 izvođača. Organizirano je i tridesetak zabava na brodovima koje će predstaviti izvođače najeminentnijh glazbenih etiketa. Dok brodice klize brijunskim arhipelagom, posjetitelji će plesati i uživati u pogledu na festivalsku lokaciju s morske strane. Upravo je kombinacija jedinstvenog položaja tvrđave Punta Christo, spektakularnog morskog okruženja i izvanredne glazbe, Dimensions Festival u vrlo kratkom roku dovela među najpoželjnije europske elektronske festivale.
Četvrtak započinje opakom kombinacijom koncerata megapopularnog ženskog kvarteta Warpaint i jednog od najznačajnijih jazz i R&B glazbenika današnjice Roya Ayersa, tvrdog techna kojeg će u punokrvnoj teutonskoj, Berghain maniri predstaviti Ben Clock, Marcel Dettmann i kolege im s Ostgut Tona te eklektičnih zvukova kakve pronose predstavnici utjecajnog engleskog labela HyperdubKode 9, Scratcha DVA, Jessy Lanza i mnogi drugi.
Petak donosi svojevrsnu mini reprizu s koncerta otvorenja Festivala – sve popularnija Fatima prašit će s Eglo Bandom, a live izvedbama predstavit će se Jon Hopkins (NAPOMENA – nastup je prebačen na raniji temin – petak, 23:30) i Metro Area. Stage koji se među ljubiteljima dobrog i jakog zvuka spominje kao omiljeni – The Moat – ugostit će predstavnike labela Hessle Audio i L.I.E.S: eklektičnog Ben UFO-a, energičnog Svengalistghosta, mračnog Rona Morellija, mladog i iznimno talentiranog Greg Beata i druge.
Moodyman, Daphni, Omar i Andrew Ashtong u subotu će pokoriti The Clearing stage, Fort Arenu masirat će Stingrayev electro, a The Moat će se držati u formi tvrdim zvukovima ItaloJohnsona, DJ TLR-a, Blawana i domaćeg Petra Dundova. Ljubitelji melodioznijeg zvuka moći će se rasplesati uz glazbeni izbor majstora i redovnih festivalskih izvođača: Romana Flugela, San Sodu te nekolicinu najboljih regionalnih DJ-eva.
Primordijalna elektro glazba svoj će showcase imati u nedjelju, 31. kolovoza, kada će The Clearing stage ugostiti kremu žanra: live izvedbe Juana Atkinsa i Moritza Von Oswalda (Borderline), Aux 88 i Undergorund Resistancea (Timeline). Stage će zatvoriti DJ setovi Roberta Hooda i Nine Kravitz. Dijamantni line-up za sve ljubitelje elektra! Nastavljajući u istom, analognom tonu – preporuka za techno manijake – ne propustite live izvedbu Karenn! Jedanaest stageova jamče različitu glazbu – The Void predstavlja Floating Points i Motor City Drum Ensemble, a Mungo’s Arena ugostit će Om Unite i legendarnog Goldiea. Domaće boje branit će se na Sirup Stageu u The Gardenu gdje će nastupati Mislav b2b Pytzek (Burek), Sergej Snooze vs Arsen Pavešić (Sirup), Bebetto, Zero i Iggy Dub.
Na samoj festivalskoj lokaciji u Štinjanu, na glavnom festivalskom ulazu, u prodaji će biti i ostale kategorije ulaznica, također po jeftinijih cijenama za državljane regije. Festivalska ulaznica – 850 kuna, trodnevna ulaznica 700 kuna, dvodnevna ulaznica 500 kuna i dnevne ulaznice po 250 kuna.