Browse By

Najpopularniji DJ iz Srbije Marko Nastić stiže u Stereo Dvoranu 16. ožujka u sklopu Bura & YUgo serijala

Bura & YUgo na glavnom i završnom partyju sezone 16. ožujka u Stereo Dvorani ugostit će najpoznatijeg producenta i DJ iz Srbije Marka Nastića, te njegovog kolegu Marka Milosavljevića, beogradske DJ-e koje Riječani itekako dobro poznaju. Uz jednog od najpopularnijeg producenata i DJ-a iz jugoistočnog dijela Europe nastupit će Krekman i Life4Funk, uz VJ-e Marocca i Gospodina Brodskog.

Marko Nastić

Priča kreće u Srbiji 90-ih u vrijeme kad su Marko i njegovi prijatelji digli na noge tamošnju elektroničku scenu, koja je inspirirala izvjestitelje magazina poput Mixmaga, The Facea, DJMaga i NMEa.
DJing i glazba oduvijek su dio Nastićeva života: u predtinejdžerskim danima fasciniran je bio sintisajzerima, drum-mašinama i drugom opremom koja je proizvodila zvuk.
Novi zvuk – techno – koji je stigao u Srbiju početkom 90-ih bio je zarazni faktor zbog kojeg Nastić odlučuje sudjelovati na sceni. Energiju prvo kanalizira kroz projekt Teenage Techno Punks još kao tinejdžer, a ubrzo mu stavljaju titulu najveće nade na jugoistoku Europe. Započinje sa svirkama diljem regije, a glas o talentiranom DJu, s izvrsnim vještinom i karakterističnim miksanjem na tri gramofona, stiže puno dalje.
Marko Nastić je od tih dana prešao granice kojima se ne može dodijeliti etiketa techno, house ili minimal DJa, on je sve to, ali i više od toga.
Marko postaje član originalne postave Etikete Valentina Kanzyanija Recycled Loops, na kojoj izdaje hit-ploču “Devil in my Pants EP”. Nakon gašenja Recycled Loopsa pridružuje se novom Valentinovom labelu “Jesus Loved You” te osniva i vodi tri izdavačke kuće: Recon Warriors, Recon Light i Traffica.
Uz zgusnut raspored sviranja diljem svih kontinenata, produciranje, vođenje radio emisije “Music for Body and Soul” na radiju B92, Marko radi na projektima sa Dejanom Miličevićem, Space Explorers sa Markom Milosavljevićem, Tango and Cash, Kobaya i Fatboy Jr., preko kojeg potpisuje album “Music for the People” i hitove “Vodi me na after” i “Ljubav”.
Nastićevi nastupi zatvaranja Dance Arene na Exit Festivalu spadaju već u legendu, a ne sumnjamo da će isti takav nastup ponuditi na glavnom partyju Bura & YUgo serijala ove sezone!
Bura & YUgo
Epizoda #3
presents
Marko Nastić
Subota, 16.03.2013. / Stereo Dvorana, Rijeka
Otvaranje vrata: 22:00 / kraj 06.00
Ulaznica: 45kn do 00.00 / 60 kn nakon