Browse By

Najavljen regionalni glazbeni spektakl Umagination 2012


Svjetske DJ zvijezde AXWELL i DENIZ KOYU početkom lipnja gostuju u Umagu. Treću godinu zaredom najavljen je veliki ljetni spektakl UMAGINATION.
Veliki regionalni glazbeni ljetni spektakl UMAGINATION održat će se u istarskom gradu Umagu, u sklopu hotelskog naselja Istra tourist,  od 01. – 03. lipnja 2012. Vodeća imena svjetske DJ scene, član svjetske glazbene atrakcije Swedish House Mafie – Axwell, te autor velikog prošloljetnog hita Tung Deniz Koyu, dio su glazbenih velikana koji će Istru prvog vikenda u lipnju pretvoriti u središte svjetske zabave. Na festivalu se očekuju tisuće gostiju iz Adria regije i Europe.
“Umag će prvog vikenda u mjesecu lipnju postati svjetsko središte zabave. Vodeća imena glazbene scene posjetiteljima Umaginationa u tri će festivalska dana predstaviti najnovije glazbene trendove, a očekuje se nezaboravan višeosjetilni spektakl.” – u ime organizatora izjavio je glasnogovornik Festivala Toni Dabinović.

Jedan od vodećih svjetkih DJ-a Axel Axwell Hedfors, član glazbene atrakcije Swedish House Mafie ljubimac je hrvatske publike. Najbolji i najizvođeniji remixer 21. stoljeća mogul je moderne dance glazbe s tendencijom da uskoro postane i vodeći DJ svijeta.  Njegov je glazbeni put započeo 1995. kada je kao mladi švedski DJ izdao prvi singl u sklopu techno dua Quazar. Do 1999. njegov glazbeni izričaj primiče se house glazbi kada izdaje prvi solo singl Funkboy. Njegovi svjetski hitovi Fee The Vibe i I Found You poharali su svjetske top liste i Axwella najavili kao veliku DJ senzaciju. Axwell je posljednjih godina surađivao sa zvijezdama kao što su Madonna, Nelly Furtado, Moby, Pharrell Williams i mnogi drugi. Kao dio svjetske glazbene atrakcije Swedish House Mafie, zajedno s kolegama Angelom i Ingrossom postiže nevjerojatne uspjehe, njihovi su nastupi rasprodani diljem svijeta i slove kao jedna od najskupljih DJ atrakcija.
Na prostoru ATP dance Arene u prvom vikendu lipnja posjetiteljima će se između ostalih predstaviti i nova velika glazbena nada i autor prošloljetnog hita Tung – Deniz Koyu. Njegova glazbena karijera započinje u ranom djetinjstvu, kada je Koyu još kao 5-godišnjak dobio svoje prve satove klavira. Nije trebalo dugo da otkrije svoj enzuzijazam za sintisajzere i bubnjeve, crpeći inspiraciju od umjetnika kao što su Depeche Mode, Daft Punk, Kraftwerk ili Cassius. U 2011. Denizovi singlovi kao Tung i Hertz koje je objavio u sklopu Flamingo Recordings, kao i njegovi remixevi za pjesme Jamesa Blunta Dangerous i Kaskadina Turn It Down prerasle su u prave house klupske himne. Na festivalima diljem svijeta prošle su ga godine izvodili DJ-i kao što su Tiesto, Swedish House Mafia, Fedde Le Grand, Avicii, Alesso, Erick Morillo, David Guetta i Calvin Harris.
Već tradicionalni glazbeni spektakl UMAGINATION proteklih je godina u Istru doveo zvijezde kao što su Fatboy Slim, Tiesto, Eric Morillo, Rev. Run of Run DMC, a ovog ljeta najavljuje do sada sadržajno i glazbeno najbogatiji trodnevni Festival.