Browse By

Na Exitu Osječanka nosila srpsku zastavu, a Novosađanka hrvatsku majicu

Zajedničke fotografije dviju djevojaka obučenih u hrvatsku majicu i srpsku zastavu na EXIT festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama. U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Osijeka, koja je za svoj festivalski outfit odabrala zastavu Srbije. Obje su za ovaj simbolički čin dobile niz aplauza gdje god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo EXIT festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspiriran hrabrim aktom Jure Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema susjednom narodu. Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susjedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dvije djevojke koje su na festival došle obučene u simbole susjednih zemalja!

Izazvale su pažnju gdjegod su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno:  “Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopće bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo se mi mladi trebamo osloboditi tih okova i granica.

Jelena je otkrila i da su se sjajno provele na festivalu: “Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelijepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osjećaj ne mogu se tako lako opisati. U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo napraviti da se više nikada ne dogodi onako nešto strašno kao što je rat jer smo isti! Vjerujemo da ne treba osuđivati ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!” – poručuje ova razborita djevojka iz Novog Sada.

Jelena i Iris dobile su od organizatora Exita ulaznice za Sea Dance festival, koji će biti održan od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica u Budvi, ne bi li nastavile širiti ljubav i toleranciju po cijeloj regiji!