Browse By

Moby za deseti EXIT!

Američki glazbenik Moby potvrdio je svoj nastup na desetom Exit festivalu u subotu 11. srpnja na glavnoj bini. Potvrđen je i After 2 program glavne bine čije su vodeće zvijezde Grandmaster Flash, Fabio i Andy C.
Glazbenik koji iza sebe ima 20 milijuna prodanih albuma i jedan od najtraženijih kod nas, Moby, konačno dolazi na Exit!
Moby je prošlog ožujka izdao osmi studijski album Last Night koji se, kako je i bilo očekivano, vrlo brzo popeo na vrh svjetskih top lista i koji je nominiran za Grammy nagradu u kategoriji „Best Dance Album“. Moby kaže da je nešto drukčiji zvuk ovog albuma nastao pod utjecajem njegovih mnogobrojnih DJ nastupa i da je u stvari pokušaj da se osmosatna noć u New Yorku prenese na 65-minutni album. Trenutno Moby u studiju radi na novom albumu ili je, kao i uvijek, angažiran na nekoj od mnogobrojnih humanitarnih aktivnosti.
moby
Moby konačno dolazi na Exit!
Glazbenika, autora, DJ-a iz New Yorka mnogi smatraju za jednog od najtalentiranijih glazbenika današnjice i apsolutnog autora, budući da sam piše, svira i producira svoje albume. Prepoznatljiv je i po specifičnoj vizualnoj estetici i po koncertima na kojima često svira klavijature, gitaru ili bubnjeve, što ga čini izvođačem čiji se nastup ne smije propustiti i što garantira još jednu noć za sjećanje sa Petrovaradinske tvrđave.
Rođen u Njew YOrku kao Richard Melville Hall prije 43 godine, Moby se bavi glazbom od djetinjstva kada je prvo učio klasičnu gitaru, a kasnije svirao u punk bendu, da bi na koledžu počeo da radi kao house i hip-hop DJ. Danas iza sebe ima suradnju sa imenima kao što su David Bowie, Metallica, Public Enemy ili Beastie Boys, ali i takav svoj planetarni uspjeh da je podatak o suradnji nešto što neizostavno ulazi i u biografiju onih sa kojima je surađivao.
Nadimak su mu dali roditelji zbog srodstva sa autorom romana Moby Dick Hermanom Melvilleom. Pod tim imenom 1991. godine izdaje svoj prvi singl i planetarni hit Go koji je magazin Rolling Stone kasnije uvrstio na listu najboljih izdanja svih vremena. Mobyjevu glazbu su koristili mnogi redatelji u nekoliko stotina filmova od kojih se svakako izdvajaju Plaža, Vrelina ili Sutra ne umire nikad.
Info:
www.moby.com
www.myspace.com/moby
Glavna bina Exit festivala donosi nova imena After 2 programa, koji počinje u dva sata iza ponoći, a završava se iza šest sati ujutro.
Prvog dana Exit festivala na glavnoj bini u dva poslije ponoći nastupaju veoma aktualni dubstep duo Caspa & Rusko i MC Rod Azlanom, dok će dva sata kasnije na istom mjestu biti londonski DJ Sub Focus i MC Jakes.
U petak 10. srpnja After 2 se nastavlja nastupima velikana drum’n’bass scene, a prvi na binu izlaze legendarni Andy C i njegov gost MC GQ, dok će od četiri ujutro za gramofonima biti brazilski DJ Marky i Dynamite MC.
Treći dan donosi apsolutnu legendu svjetske DJ scene, Grandmaster Flasha, ujedno prvog hip-hop izvođača koji je primljen u Rock’n’roll dvoranu slavnih. Poslije njega, After 2 u subotu 11. srpnja nastavljaju Fabio i Grooverider, dvije drum’n’bass zvijezde koje će da prati MC Rage.
U nedelju 12. srpnja, dva sata iza ponoći nastupit će londoski duo Chase & Status koje prate vokali Takura i Plan B. Program desetog Exit festivala na glavnoj bini zatvorit će još dva popularna d’n’b DJ-a, Bryan Gee i Kenny Ken kojima će se pridružiti i kultni MC Skibadee.