Browse By

Menno De Jong

Rođen 17. ožujka 1984. godine, Menno De Jong još je jedan od nadolazeće plejade mladih producenata. Kada je imao 10 godina, roditelji su ga upisali na satove klavira, kao i mnoge njegove vršnjake. Nakon nekog vremena zainteresirao se za modernu elektronsku glazbu i uskoro se našao u ulozi u kojoj je uživao – birajući i puštajući glazbu za druge ljude. Nakon jednog školskog partya, menadžer kluba Downunder iz Eindhovena zamolio ga je da bude resident u klubu, što je i bio 2 pune godine, četvrtkom i nedjeljom.
Kao pobjednik prestižnog UK Trance Revolution natjecanja, Menno je dograbio jednu od najimpresivnijih online rezidencija na DI.fm radiju, ali nedugo nakon toga pokrenuo je svoj vlastiti show na ETN.fm i nazvao ga Intuition Radio Show. Malo tko je tada znao da će Intuition biti i ime labela kojeg je Menno pokrenuo u suradnji sa labelom Fundamental i svojim dobrim prijateljem Paulom Moelandsom početkom 2005. godine. Intuition Radio Show slušatelji drže trećim najboljim trance showom odmah iza ASOT i Global DJ Broadcast.
Ime: Menno De Jong
Datum rođenja: 17. ožujka 1984. godine
Zemlja: Nizozemska
Žanr: Trance
Izdavačka kuća: Intuition Records
Web stranica: http://www.mennodejong.nl/
No, Menno ne nastupa samo na radio showovima već i po prestižnim klubovima po cijelom svijetu (SAD, Kanada, Njemačka, Švedska, Španjolska, i, naravno, Nizozemska). Na Fast Forward Dance Parade-u u Rotterdamu Intuition je imao vlastiti kamion na kojem je nastupao – Menno, a ovaj događaj popratio je Intuition Recordings Event – dvaput godišnje Intuition ekipa predvođena Mennom nastupa u nizozemskim top-klubovima. Sve ovo osiguralo je Mennu nastupe uz imena kao što su Marco V, Rank 1, Mark Norman, Signum, Misja Helsloot, Perry O&undefined;Neil, Dumonde, Cor Fijneman, Cosmic Gate, Talla2XLC, Ton TB, Mojado, Ronski Speed, Ron van den Beuken, Airwave, Precision, Ozgur Can, Sander van Doorn…
Mennovi setovi su krcati moćnim tech-trance zvukovima, energičnim uplifting tranceom sve skupa začinjeno uz malo progressive trancea. Kao DJ se osjeća vrlo ugodno u svojoj koži što se da primijetiti i na publici koja ga sluša – nastup na kojem je on jedan od DJeva je nešto što se ne zaboravlja lako!
Kao producent, Menno se probio na scenu 2004. godine kada je njegov odličan single Guanxi pokupila ekipa iz Anjunabeats labela gdje je i izdan, a pokupio je nagrade kao što su Future Favorite na A State Of Trance showu Armina Van Buurena tjedni web-vote na Ministry of Sound radiju dva tjedna zaredom, a čak je odsvirana i u BBC Radio 1 Essential Mixu! Nedugo nakon Guanxi, Menno je opet izglasan za ASOT Future Favorite sa Menno De Jong pres Halcyon – Watermark, izdanom na švedskom Captured Music labelu. U međuvremenu je njegova produkcija pod imenom Myth, Millionfold sa Gesture Music-a dosegla gotovo sami vrh na belgijskim dance top listama kao i playlistama međunarodnih DJeva (Millionfold je remixirao sam Markus Schulz!!), a Sayla – Second Thoughts je beskrajno vrtio Paul Van Dyk, gotovo u svim svojim setovima.
– 2005. je Menno napokon izdao dugoočekivani singl Tundra na vlastitom Intuition labelu, uz dobar Mark Otten remix i fenomenalni Fierce Dub koji je i jedan od favorita 2005. godine autoru ovog teksta. Osim toga, Menno je u 2005. uz Stevea Helstripa preradio legendarnu pjesmu Affinity od Hydra-e (alias The Thrillseekers).
Ostalo je – povijest…ili možda budućnost?
Pseudonimi: Halcyon, Myth, Sayla