Browse By

Melt! 2010 – Potvrđeni prvi izvođači


I dok ostali festivali prave pravu galamu kada se potvrdi prvih nekoliko izvođača koji nastupaju, Melt! če čekao i objavio cijeli vagon potvrđenih glazbenika koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.
Lista započinje sa apsolutnom ”teškom kategorijom”: Massive Attack čije je novo remek djelo upravo izdano u obliku zadnjeg albuma ”Heligoland”, a koji će nastupiti kao headlineri u nedjelju. Očekuje se dvoboj između njihovog masivnog bassa i Meltovih željeznih dizalica. Osim toga, s The XX imat će najbolju stvar na svijetu sa nama. Njihov vizualni show savršeno će zasjati ispred Melt!-a, dok će čeznutljivi čelični glasovi parati zrak. Govoreći o The XX-u: XX čarobnjak beata i producent Jamie predstaviti će svoj novi Dubstep projekt na Melt!u i pokazati nam da nije uvijek sjena iz prikrajka, nego da nekad preuzima vodstvo i pojačava glasnoću.
Od jedne zvijezde do druge: Pantha Du Prince. Trenutno, svi pričaju o njemu i njegovom “Black Nois” – i on će doći i izvesti svoj uzbudljivi Electro na jezeru Gamin. Podučavanje za pultom, zajedno s razrađenim vizualnim efektima prikazati će i DJ Shadow. Ali, Melt! Ima još – Booka Shade, koji postižu zapaženi uspjeh u svjetskim dvoranama, prezentirati će svoj novi album uživo na Melt!-u.
Melt! ne daje pažnju samo velikim imenima. Zato je ove, kao i svake godine, mislio na neke posebne i ekskluzivne izvođače koji se ne viđaju često. Udruženi set zvjezdi iz Detroita Carla Craiga i Mikea Banks, ili performance video umjetnika Chrisa Cunninghama (autora legendarnog videa “Come to Daddy”) koji će sa sobom dovesti i DJa, biti će naši gosti.
Ono što je zasigurno svjetska ekskluziva je udruživanje Berlinskih Modeselektora i Bonapartea. Pitamo se tko će na koga najviše utjecati. Ovo će se odvijati na Meltselektor stageu u petak – sceni koju su u potpunosti odabrali Modeselektor. Kvaliteta zajamčena.
Na Ostgut Ton Meltdown! očekuje vas ista kvaliteta s drugim izvođačima. Ostgut ton, ime Berlinskih klubova Berhain i Panoramabar, imati će vlastitu večer. Predstaviti će nam različita imena poput Ben Klocka, Norman Nodgea, Tama Sumo, DJ Petea, ND Baumeckera, Borisa, Nick Hoppnera, Prosumera, Steffi, Marcel Fenglera i Fiedela. Ova će noć vratiti Melt! festival u svoje početke.
Tradicionalno otvaranje Melta! u četvrtak obilježiti će Egotronoc, Bratze, Frittenbude i Saalshutz.

Moglo bi se ovako nabrajati zauvijek, jer ovo je tek početak. No, za dobar početak slijedi lista potvrđenih izvođača za 2010. godinu. Neka imena govore sama za sebe:
Ellen Allien, Mathias Aguayo & Band, Ata, A-Trak, Black Rose (Henrik Schwarz & Jesse Rose live), Blood Red Shoes, Booka Shade, Boris, Bratze, Chromeo, Carl Craig feat. Mike Banks, Chris Cunningham, Clues, Crookers, Marcel Dettmann, dOP, Egotronic, Fake Blood, Fred Falke live, Marcel Fengler, Fiedel, Roman Flügel, Foals, Four Tet, Frittenbude, Sascha Funke, Get Well Soon, Hemmann & Kaden live, Nick Höppner, Ja, Panik, Jackmaster, Jamie XX, Jamaica, Markus Kavka, Ben Klock, Oliver Koletzki, Monika Kruse, Lindstrøm & Christabelle, Mala, Massive Attack, Modeselektor feat. Bonaparte live, ND Baumecker, Norman Nodge, Pantha Du, Prince, DJ Pete, Popof live, Post War Years, Prosumer, Riton, Saalschutz, Schlachthofbronx, DJ Shadow, Shed live, Sinden, Steffi, Die Sterne, Tama Sumo, Matthias Tanzmann, Tobias Thomas, Tocotronic, Two Door Cinema Club, The Very Best, Ricardo Villalobos, Joris Voorn live, Wareika, WhoMadeWho, The Wombats, The XX
Trodnevne ulaznice za ovaj spektakl iznose 94€+fee, a dvodnevne 74€+fee, te je u to uračunat parking i kamping (od četvrtka 15.07. u 13.00 do ponedjeljka 19.07. u 15.00).