Browse By

Marshall Jefferson u riječkom Indigo Lounge Baru

Riječki Indigo Lounger Bar će u četvrtak 22. listopada ugostiti oca house glazbe, jedinstvenog DJa koji je doslovno definirao house i plesnu glazbu kakvu danas poznajemo – Marshalla Jeffersona. Kako god čudan bio put elektronske glazbe do danas, možemo biti sigurni da je Marshall Jefferson uveliko utjecao na njega.
mjefferson
Otac house glazbe u Rijeci – Marshall Jefferson
Marshall Jefferson je 1986. po prvi puta upotrijebio glasovir na platinastoj ploči “Move your body”, koja je postala himna house glazbe. Godinu dana kasnije, scena je bila prisiljena reagirati na drugi važan projekt: Marshallov prvi produkcijski acid house rad “Acid Trax”.
Jefferson je producirao i prvu house ploču radeći s vokalima i lansirajući uspješne karijere Kim Mazzelle i Ce Ce Rogers, a sve te rane pjesme preteča su onome što danas zovemo deep house, garage i techno. Uvijek je želio da njegova glazba zvuči drugačije i da ne bude DJ svrstan u određeni stil. Najimpresivnije kod njega jest da je u stanju stvarati klasičnu glazbu što ga izdvaja od gomile drugih. Daleko je ispred najrazličitijih producenata house glazbe, a do danas je stvorio više od stotinu licenciranih samplova.
O Marshallu su ispisane stotine stranica i idol je generacijama DJa i producenata, te se s razlogom naziva “ocem house glazbe”.