Browse By

Marko Felinger: proslava 15 godina iza DJ pulta u osječkom klubu Oxygene

Marko Felinger, osječki DJ i promotor nakon 3 godine vraća se u kultni klub Oxygene, gdje je nekoliko godina čvrsto držao rezidenciju sa svojim O2 Underground serijalom. Ovog puta prigoda je velika i jubilarna jer upravo u 2018. godini obilježava dugih 15 godina aktivnog DJ-inga ili točno polovicu života iza mix pulta. Od mnogih nastupa diljem Hrvatske i u okolnim zemljama najviše voli, kako sam priznaje, raditi u all-night formatu pred publikom svog rodnog grada pa nas za ovu prigodu očekuje duga vožnja od progressive do tech zvuka s jedinstvenim Markovim potpisom.

Marko Felinger (Underwater, O2 Underground / Osijek)
Markova prisutnost na sceni prelazi cijelo desetljeće, bilo kao izvođač ili kao organizator mnogih uspješnih projekata. Jedan od njegovih najvećih projekata je definitivno O2 Underground rezidencija u legendarnom klubu Oxygene u Osijeku, koja je tada odigrala značajnu ulogu oživljavanja lokalne scene.
U posljednjih 15 godina Marko je uspio predstaviti svoj zvuk diljem cijele svoje zemlje ali i u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini pa čak i na dalekim Filipinima, gdje je nastupio u klubu TIME in Manila 2015. i 2016. godine. Posljednji projekt u kojem Marko djeluje kao organizator i rezident je ‘Underwater’ serijal, koji od ljeta 2017. uspješno plovi splitskom scenom.
Marko je strastveni kolekcionar gramofonskih ploča i ovisnik o glazbi, opsjednut pronalaskom skrivenih dragulja iz glazbenih kataloga. Njegov zaštitni znak je definitivno jedinstvena kombinacija deep progressive zvuka i techna, često usklađenih s mračnim i mističnim melodijama.
https://www.mixcloud.com/markofelinger
https://soundcloud.com/marko-felinger