Browse By

Loveless – novi single u produkciji Chamaea i Nikole Tuckovića

Mladi varaždinski glazbenik Chamae i njegov koprivnički kolega Nikola Tucković izdali su pjesmu Loveless za BCSA Records iz Argentine. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u studiju gdje su predano i vrijedno radili sa željom da svu svoju ljubav prema elektronskoj glazbi pretoče u vlastito autorsko djelo, svjetlo dana ugledao je EP s nekoliko remixeva.
Naime, uz originalnu verziju i video edit pjesme, na EP-u se nalaze i remixevi poznatih svjetskih glazbenika. Nijemac Markus Wesen koji od sredine devedesetih prošlog stoljeća iza sebe ima ogroman broj nastupa po klubovima u europskim metropolama, ali i ostatku svijeta, doprinio je svojim znanjem i vještinom. Za jedan od remixeva zaslužan je Kazahstanac s njemačkom adresom Loquai koji je senzualnom obradom pjesme unio svoje osjećaje, dok treći remix potpisuje prepoznatljivi dvojac iz Australije pod imenom Progress Inn.
Orginalna verzija pjesme Loveless ili neka od vrhunskih obrada, zasigurno će osvojiti ljubitelje elektronske glazbe diljem svijeta.

Chamaeu su tek 22 godine, a već sedam godina zabavlja publiku svojim setovima u klubovima i na festivalima. Ipak, godine iskustva nagnale su ga da se okuša u produkciji vlastite glazbe, a suradnja s Nikolom rezultirala je uratkom na koji su oboje ponosni.
– Nadam se da će slušatelji i publika uživati u pjesmi barem u pola onoliko koliko sam ja uživao stvarajući je. Ne želim nametati ljudima svoje viđenje pjesme, ali već iz naslova (ili unatoč njemu) jasno je da je povezana s ljubavi. Puna je emocija i ne sumnjam da će se mnogi pronaći u njoj – rekao je Chamae.
Nikola Tucković ima iskustva u svijetu produkcije elektronske glazbe. Njegova izdanja i remixevi dobivaju podršku glazbenika i producenata koji su sinonim za dobru elektronsku glazbu, a ovo je druga Nikolina produkcija koju je obradio Loquai.
– Nisam pobornik trendova na sceni te stvaram glazbu koju sam volim i želim slušati. Lijepo je kad te podržavaju glazbenici s više staža i radova iza sebe, a još je ljepše kad ti pjesmu remixiraju ljudi koji su ti uzor. Shvaćam to kao dokaz da ono što radim ima neku vrijednost – kaže Nikola.