Browse By

Lost Theory predstavlja Tripotecu – međunarodni festival psihodeličnog filma

 Po prvi put u Hrvatskoj Tripoteca tim na Lost Theory festival donosi edukacijske i vizualne sadržaje; posebno odabrane psihodelične filmove, umjetničku izložbu, interaktivne video instalacije, radionicu o izradi video feedback-a i raspravu o prirodnom lučenju DMT-a.

Osnivač Tripotece Adrian Manolescu za Lost Theory pomno je izabrao 60 psihodeličnih filmova koji će se prikazivati dvije noći u kinu koje se ove godine nalazi u sklopu kulturnog programa festivala. 80% ekranizacija su animacije koje će proći kroz nekoliko različith stilova – od mini dokumentaraca o Zemlji i filmova prožetih “astralnim humorom” do “dubokih surealističnih introspekcija” i čiste apstrakcije.
Osim filmskog programa, Tripoteca tim će obogatiti i edukacijski dio festivala. Pomoću jedinstvene analogne tehinke za stvaranje video instalacija Magali Marc u ulozi VJ-a upotpunit će jednu večer u Ambient Gardenu. Interaktivna instalacija bit će postavljena svake večeri u festivalskom kulturnom centru, a u njoj sudjeluju svi posjetitelji koji u tom trenutku pokraj nje prolaze. Da bi bolje razumjeli kako sve ovo funkcionira, posjetitelji mogu posjetiti i radionicu na istu temu. Također, Tripoteca tim donosi i izložbu umjetničih djela autora koji istražuju psihodelična stanja uma, te razgovor i raspravu o prirodnom postizanju efekata DMT-a bez konzumiranja same supstance.
Više detalja i informacija možete pronaći na web stranici festivala.