Browse By

Lenny Dee u Aquariusu

Lenny Dee rođeni je Newyorčanin, ponosni stanovnik Brooklyna. Duh tog grada proteže se kroz njegov cjelokupni glazbeni izričaj koji je postao legendaran tijekom godina. Producent, DJ i voditelj labela Lenny Dee je jedan od newyorkških techno i house pionira.
Često ljudi u neznanju misle da je kao osoba ostavio trag samo u hardcore technu, dok je situacija puno drugačija. U početku je radio u Skyline Studiju i Shakedown Studiju produkciju za New Order, Brooklyn Funk Esseintials, Al Jarreau i mnoge druge. Tijekom godina producirao je i “komercijalnije” stvari kao techno trake koje su dospjele na UK chartove koje je radio s Frankie Bonesom (pod projektom Looney Tunes), Victorom Simonellijem (za Nu Groove i Def Mix) i Tommy Mustom (njihova Fallout traka se može čuti u GTA: San Andreas igri).
lennydee
Lenny Dee će se 30. siječnja po prvi puta predstaviti hrvatskoj publici
Krajem 80tih godina dolazi u Europu s novim zvukom techna koji se tek onda rađa i 1991. pokreće Industrial Strength Records. Label koji je uključivao muziku od strane Carl Coxa, Richie Hawtina, Laurent Garniera, Manu Le Malina, Cirila, Zenitha, John Selwaya, Daft Punka, Casper Pounda, Unexista, Desciples of Annihilation i mnogih drugih.
Lenny Dee napisao je i producirao stotine traka za labele kao što su: 4th Floor, Warner Bros, Strictly Rhythm, R&S, Music Man, Atlantic Records, Arista, XL Recordings, Gigilo, Third Movement, Rotterdam Records i Stay Up Forever i nalazio se na chartovima u Nizozemskoj, UK i Italiji.
Prva mu rezidencija je bila u lokalnom roller disku koji se zvao Roll-A-Palace u Brooklynu u dobi od samo 17 godina, a tijekom karijere svirao je po cijelom svijetu na najvećim partijima kao što su MayDay, Love Parade, Woodstock, Tribal Gathering, Helter Skelter, Rezerection, Energy, Thunderdome, the Jane’s Addiction Reunion Tour itd.
Također je udružio snage s nizozemskim DJ-om Promom i osnovao novi label pod imenom Industrial Movement, izdao album s pariškim DJ-om Radiumom na Audiogenic – Noise Brulee – za koji se video vrti već na francuskoj televiziji. Tako da nije ni čudo što je Lenny Dee imenovan najboljim DJ-om tvrđe glazbe od strane Mixmaga i dvaput dobio nagradu za najboljeg techno DJ-a od strane Scottish Dance Music Awards.
U klubu Aquarius, 30.1. Lenny Dee će se predstaviti po prvi put hrvatskoj publici. S njim će zasvirati domaće snage Diggarama labela sa techno setovima: Blurix, DraCo, po prvi put predstaviti će se zagrebačkoj publici riječki DJ Guido koji je isto član Diggarama labela, te kao poseban gost zagrebački poznati techno DJ Zoky.
Gostovanje kakvo se dugo čekalo za sve ljubitelje techno glazbe.
Diggarama presents Lenny Dee (Industrial Strength / USA)
30.01.2009 – Petak
22h – 05h
50 / 70kn
Lenny Dee (Industrial Strength / NY / USA)
Blurix (Diggarama / DoBox / Zimmer Records / ZG)
Guido (Diggarama / Beast Music / RI)
Zoky (Twisted / Hardsession / ZG)
DraCo (Diggarama / Super 6 Records / VT-ZG)