Browse By

Lee Van Dowski za Halloween u Osijeku

Kao i prijašnjih nekoliko godina, klub Tufna je još jednom Halloween rezervirala za vrhunsku elektroniku. Ovog puta premijerno u Osijek stiže Lee Van Dowski, Francuz svjetskog ugleda sa 20 godina iskustva i zavidnom diskografijom na izdavačkim kućama poput BedrockCrosstown Rebels i Cocoon. Kat kluba opet postaje mračni podij s dodatnim ozvučenjem i uz glavnog gosta nastupit će još Marko Felinger u warm up izdanju te Recoil sa svojim outro setom za kraj večeri. Prizemlje kluba u potpunosti preuzima nu-disco zvuk, za koji će biti zadužen osječki dvojac Sheepatz i Delight. Cijena ulaznice do ponoći je 40 kn, a poslije ponoći 50 kn.

Lee Van Dowski ime je koje je ostavilo nezaobilazan trag u modernoj elektronskoj underground sceni. Ovaj Francuz sa švicarskom putovnicom, pravim imenom Renaud Lewandowski, devedesetih godina prošlog stoljeća radeći u music shopu dolazi do svojih prvih synthova i ritam mašina bez kojih i danas ne može.
Sudbina jednog dana na vrata shopa dovodi Luciana i dugogodišnje prijateljstvo i suradnja s velikom Cadenzom započinje. U razdoblju od 2004. do 2013. Lee Van Dowski bio je neizostavni član Cadenze, platformom kroz koju uzdiže svoju produkciju na željenu razinu. Ubrzo su i uslijedila brojna izdanja za gigante poput Cocoon, Suara, Soma, Noir, Crosstown Rebels, Mobilee i mnoge druge kultne izdavačke kuće.

U posljednje vrijeme Lee je konstatno u petoj brzini te njegova izdanja i remiksi pronalaze dom kod John Digweeda na njegovoj Bedrock etiketi, koja je na svojoj 20. obljetnici uvrstila njegovu mračnu techno himnu ‘Ironclad’ te najavljuje za jesen 2018. novi EP za Bedrock. Ako i to nije dovoljno, prelistajte diskografiju labela poput Mood, Systematic, Tronic, Octopus i M83 te poslušajte zašto Lee Van Dowski nakon toliko godina još uvijek uživa status vrhunskog umjetnika.