Browse By

Lange gostuje u ljubljanskom Inboxu

Jedan od najcjenjenijih svjetskih producenata i DJeva, Lange, nastupiti će 6. lipnja u ljubljanskom klubu Inbox. Stuart Langelaan definitivno je jedan od producenata elektronske glazbe koji je obilježio proteklo desetljeće svojim fenomenalnim uratcima i bio među prvima koji su redefinirali granice trancea, a i elektronske glazbe općenito. Lange se pojavio na sceni prije 10 (!) godina, odmah se postavio na sam vrh i nije silazio s njega sve do danas. Jedan je od rijetkih producenata elektronske glazbe koji je ušao na možda i najzahtjevniju svjetsku top ljestvicu, UK Top 40, ali podatak koji najviše zapanjuje jest taj da je Langeu to uspjelo 20 puta.
inbox-09-6-6-eureka-front
Lange je dosegnuo i top 10 UK Top 40 ljestvice svojim megahitom Drifting Away, a definitivnu potvrdu njegovih sposobnosti pokazali su remix za pjesmu DJ Sakina, Protect Your Mind i remix pjesme Happiness Happening Lost Witnessa, što je Langea zacementiralo u playliste vodećih svjetskih DJeva (Paul Van Dyk, Sasha, Paul Oakenfold, Judge Jules, Pete Tong) i čak mu osiguralo nastup u popularnoj glazbenoj emisiji Top Of The Pops.
No, Lange ne zaostaje ni kao DJ, i to potvrđuje nastupima pred više od 25000 ljudi, nezaboravnim setovima na prestižnim festivalima poput Global Gatheringa, Summadayzea, Creamfieldsa te Zurich Street Paradea. Naravno, ni klubski nastupi nisu zanemareni, naprotiv, Lange je čest gost najpoznatijih svjetskih klubskih brandova – Godskitchen, Gatecrasher, Ministry Of Sound, Slinky…
Ono što je najdojmljivije kod Stuarta Langelaana nisu njegovi UK Top 40 hitovi niti impresivan popis klubova i festivala na kojima je nastupao, već činjenica da nakon 10 godina na sceni čovjek uopće ne pokazuje tendencije smirivanja i usporavanja, štoviše, upravo danas nakon što se etablirao u samom vrhu svjetske trance scene, Lange nadolazi žešće nego ikada prije – uspio je povezati najljepše trance melodije sa sirovim i grubim electro baslinijama, što je pokrenulo cijeli jedan novi smjer u trance glazbi i otvorilo neke nove dimenzije u produciranju trancea uopće.
Nakon uspješnice Another You Another Me, koja je jedna od pjesama koja je gotovo redefinirala trance i odmah po izlasku postala svevremenski klasik, Lange je nedugo zatim predstavio singl, Angel Falls koja je munjevitom brzinom postala hit i cijeloj vojsci njegovih obožavatelja dala mali okus njegovog nadolazećeg albuma.
Podršku će mu pružiti Reconceal, Crocy i Elyksir. Cijena ulaznice iznosi 12 € do 23 sata te 15 € poslije.