Browse By

kRIk 4 Festival

palach_rijeka
Ovogodišnje izdanje festivala kRIk (Kreativnost Riječke Kulture) kao i sva prethodna obiluje mnoštvom programa u kojima učestvuju mladi i još uvijek nedovoljno afirmirani umjetnici iz Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Krik ponovno ujedinjuje mlade glazbenike, grafitere, slikare, kipare, fotografe, grafičare i ostale umjetnike koji jednom godišnje putem kRIk festivala imaju priliku pokazati svoje radove i umijeće širem krugu ljudi.
Program četvrtog po redu kRIk Festivala smješten je u klubove Palach i Spirit, a organizatori su Udruga mladih „Akcija“ u suradnji sa udrugama Spirit, Bria, Industria, AWE – multigenijalni studio te klubovima Palach i Spirit.
Koncertna događanja kRIk 4 Festivala održati će se u palachu i to u dvije večeri. Gužva u 16ercu, Carmina Puttana, CKD i Muhe bez glave otvaraju glazbeni dio kRik 4 festivala u petak 20. Studenog, dok će posjetitelje u subotu 21. Studenog zabaviti Đubrivo, Burning Nicola, Qrba i Monox.
Osim koncertnih događanja u Palachu će se održati i grafiti radionica i oslikavanje klupskih prostorija, skupna izložba mladih autora u suradnji sa udrugom Industria u Galeriji Palach sa otvorenjem 26. Studenog, retrospektiva graffiti u rijeci, turniri u stolnom nogometu, pikadu i ostali popratni sadržaji.
Video, foto i likovne radionice održati će se u klubu Spirit u suradnji sa udrugama Spirit i AWE-multigenijalni studio. Foto i likovne radionice pohađati će učenici razreda sa posebnim potrebama Ekonomske škole „Mijo Mirković“ iz Rijeke te će se time nastaviti uspješna suradnja započeta na prošlom kRIku. Po završetku radionica radovi će biti izloženi u galeriji kluba Spirit koja će prije toga ugostiti skupnu izložbu mladih autora „Pušenje“.
Revija amaterskog filma kao i izrada DVD-a kRIk 4 kao i svaki put do sada rezervirani su za video sekciju Spirita.

kRIk 4 Festival (Kreativnost RIječke Kulture)

PROGRAM
PALACH
18.11. Turnir u Pikadu
19.11. Retrospektiva – Graffiti u Rijeci (1993. – 2009.)
19.11. Turnir u stolnom nogometu
20.11. kRIk 4 Koncert: Gužva u 16ercu, Carmina puttana, CKD, Muhe bez glave
21.11. kRIk 4 Koncert: Đubrivo, Burning Nicola,Monox, Qrba
23.11. Graffiti radionice – početak
26.11. Otvorenje izložbe mladih autora u Galeriji Palach
30.11. Graffiti radionice – završetak + Izložbe radova polaznika
SPIRIT
12.11. Kreativna Foto i likovna radionica – Odjeljenje učenika sa posebnim potrebama Ekonomske Škole „M.Mirković“ – početak radionica
17.11. Skupna izložba mladih autora – „Pušenje“
17.11. Video radionica – početak
18.11. Revija amaterskog filma
19.11. Revija amaterskog filma
20.11. Revija amaterskog filma
20.11. Video radionica – završetak
20.11. Kreativna Foto i likovna radionica – završetak + izložbe radova polaznika
Ulaz na sva događanja osim koncerata je BESPLATAN!!!
ulaznica za svaku večer koncerta stoji 35kn
ulaznica za oba dana stoji 60kn
Prodaja ulaznica: Palach
(Photo: Metro)