Browse By

Koktel zlatnih hitova u klubu Temple

Peti po redu Oldies But Goldies party održat će se u subotu s početkom u 23 sata u klubu Temple rovinjskog Monvi Centra. Sada već tradicionalno, jednom godišnje otprilike uvijek u isto vrijeme i na istom mjestu, okupljaju se četvorica DJ-a – Alen Sforzina, Tom Jay, Make i Crazy Lemon. Osim što je riječ o dugogodišnjim prijateljima, povezuje ih i činjenica da su sva četvorica pioniri naše elektronske scene. Njihovi house i progressive trance setovi redovito oduševljavaju mase poklonika elektronske glazbe.
Oni za ovu priliku spremaju koktel hitova iz razdoblja od 1990. do 2000. godine, koji se s pravom zove zlatnim periodom elektronske plesne glazbe. Bit će su najpoznatije uspješnice producenata kao što su Paul Van Dyk, Da Hool, Der Dritte Raum, Armin Van Buuren, Tiesto te mnogih drugih.
Alen Sforzina plesnom elektronskom glazbom bavi se već više od dvadeset godina. Nastupao je po cijeloj Europi, a danas živi u Firenci gdje radi kao producent u studiju jednog od najpoznatijih talijanskih producenata Franchesca Farfe.
Tom Jay dolazi iz Rijeke i predstavlja kultno ime plesne elektronske scene. Počeo je nastupati kao DJ prije petnaestak godina. Nastupao je diljem Europe, a danas djeluje u sklopu Underground sky dvojca koji je prije nekoliko godina osvojio Porina za najbolji album domaće elektronske plesne glazbe.
Make još od 1993. godine nastupa kao DJ. Ubraja se među naše prve party promotore i jedan je od rijetkih koji se time sve te godine, makar i povremeno, još uvijek bavi. Dugogodišnji je zaljubljenik u glazbu i performer čije je ime vrlo brzo postalo sinonim za uvijek odličnu atmosferu na plesnom podiju.
Crazy Lemon je također iz Pule. Iako je kao najmlađi od četvorice počeo nastupati par godina kasnije, vrlo se brzo stilski definirao te svojom prepoznatljivom kvalitetom koja uključuje vrsnu tehniku miksanja u međuvremenu se nametnuo kao jedan od najtraženijih izvođača house i progressive trance glazbe ne samo u Hrvatskoj već i šire. Slovi i za jednog od najboljih party promotora na ovim prostorima.
Roberto LICUL, Novi list