Browse By

Kevin Saunderson u Boogaloou!

kevin-saunderson
U klubu Boogaloo u petak 23.10. nastupa otac techna, jedan od 3 člana “Svetog Trojstva“, čovjek koji je doslovno dao naziv techno glazbi, prodao preko 6.000.000 albuma kao tvorac legendare grupe Inner City, inovator elektronske glazbe, producent/dj, i još mnogo toga… – Kevin Saunderson! Kevin Saunderson (također poznat kao Master Reese, E-dancer, Reese Project, Tronik House, Essaray, Inner City, itd.) je sa punim pravom prozvan legendom.

KEVIN SAUNDERSON (Detroit, USA)
warm up: Toxic
Small room(all night set):
DJ DECHKO a.k.a. Fabian Jakopetz
(Bonzai Music, RELDZ rec., Phunksolution rec.)
Boogaloo, petak 23.10.2009.

Poznat je po cijelome svijetu kao jedan od trojice (Sveto Trojstvo) producenata / DJ-a začetnika techno & house glazbe iz Detroita. Zajedno, stvorili su novu vrstu muzike koja se velikom brzinom proširila po cijelome svijetu. Rođen je u Brooklynu 1964. godine, ali se u Detroit preselio sa roditeljima dok je imao samo devet godina. Pohađao je Belleville High School, te je tamo upoznao dva studenta istomišljenika: Juana Atkinsa i Derrick Maya. Kasnije je pohađao Eastern Michigan University gdje se aktivno bavio američkim nogometom. Dvije godine kasnije, prestaje se baviti nogometom te izabire drugačiju sudbinu – muziku. Udružuje se sa svojim srednjo-školskim kolegama Mayom i Atkinsom (koji je u ono vrijeme bio nepoznat, ali je on taj koji je zapravo pomogao Kevinovoj karijeri da napokon krene uzlaznom putanjom). Veliki utjecaj na njegovo stvaralaštvo su imali glazbenici iz Europe, npr. Depeche Mode, Kraftwerk…
Njegovo najveće postignuće (do danas) je svakako projekt Inner City. 1987. Kevin, tada 22-godišnji student telekomunikacija se u isto vrijeme borio sa probojem na tržište sa KSM (label) i ispitima. Snimio je track, no pod hitno su mu trebali stihovi i jedan ženski vokal. Njegov prijatelj, house producent iz Chicaga Terry Baldwin mu je predložio mladu Paris Grey. Ona se složila te je Big Fun, jedna od underground himni, rođena. Nevjerojatno ali istinito, on je snimku pospremio i potpuno zaboravio na nju, sve dok ga nije pronašao Neil Rushton koji je posjetio Detroit kako bi napravio kompilaciju Techno – The New Dance Sound Of Detroit za Virgin Records. Čuvši Big Fun, Neil je ostao bez riječi, te ju je obavezno odlučio uvrstiti na LP. Ubrzo nakon toga, Big Fun je pušten u prodaju i kao single i postigao neočekivan uspijeh. Sljedeći single Good Life je prodajom prestigao prethodni single. Treći, Ain’t Nobody Better je također postigao ogroman uspjeh. Kako to inače ide, sljedeći korak je bio album Paradise koji je samo potvrdio uspjeh Inner Citya. Imali su oko dvanaest Top 40 hitova u UK i dva Top 20 albuma koje su prodali u više od 6 milijuna primjeraka.
U to vrijeme, Kevinu je provaljeno u stan te mu je ukradena sva vrijednija oprema. Isfrustriran nemogućnošću stvaranja glazbe, seli se iz Detroita. Na sreću, njegov Roland TB-909 nije ukraden, pa uspijeva nekako nastaviti tamo gdje je stao. 1989. i 1992. proglašeni su za Best Dance Act in the World od DMC-a.. E-Dancer, njegov alter ego je u međuvremenu stvarao čist i jednostavan techno za publiku koja zna što želi. E-Dancerov prvi LP jednostavnog imena Heavenly je jednako opčinio publiku kao i kritičare. Časopis Spin ga je proglasio jednim od top deset albuma koje je svijet ikada čuo. Prebizarna pohvala? Možda… No, svakako Heavenly je apsolutni must-have u Vašoj Detroit Techno kolekciji. 14 godina nakon osnivanja, Kevin je ponovno svu svoju pažnju usmjerio prema KMSu te će nastaviti raditi ono što najbolje zna: stvarati čistu, nekrivotvorenu sreću na vinylu, a mi mu želimo da to čini zauvijek!
Cijena karte: 50kn u predprodaji, 60kn do ponoći, te 70kn iza
Predprodajna mjesta: Transport Footwear dućani (Importanne, City centar, Gajeva 10), blagajna kluba, te sustav Eventima.