Browse By

Još samo tri dana do 10. Žura s razlogom


U subotu 27. kolovoza će u ljubljanskom parku Tivoli biti održan 10. Žur s razlogom. Zajedno s DJ Umekom mladi će ponovno upozoriti da je NASILJE OUT. Od prosinca 2004., kada se u gradskom središtu Ljubljane prvi put skupilo mnoštvo mladih i kroz zabavu sakupljalo donacije za svoje vršnjake, pod okriljem Žura s razlogom zabavljalo se je već 113.000 mladih. Mladi su zajedno sa Si.mobilom i partnerima događaja sakupili preko 172.000 eura, a ovaj dobrotvorni event svake godine posjeti i mnogi ljubitelji plesnoelektronske glazbe iz Hrvatske. I ove će godine sva sakupljena sredstva biti namijenjena društvu Beli obroč Slovenije za opremanje ugodnih soba po Sloveniji.
DJ Umek će se Žuru s razlogom pridružiti već sedmi put. Ambasador slovenske elektroničke glazbe i najbolji slovenski DJ će uz najmodernije elektroničke ritmove u stilu Ibize bodriti mlade da pobijede ravnodušnost do nasilnog ponašanja.
„Nekoliko puta godišnje odsviram dulji set jer u njemu mogu pokazati sve što znam. Tijekom ljeta sam napravio puno dobre glazbe, zato mislim da ću uživati u ovoj priči koja će biti osjetno dulja od od dva – tri sata. Svirati ću punih sedam sati”, rekao je DJ Umek za ovogodišnji dobrotvorni događaj. „Na kraju bih zamolio sve vračeve, šamane, cijelu ekipu Agencije Republike Slovenije za okoliš i ostale koji su povezani s vremenom da nas nakon dvije godine ovaj put poštede kiše.”
Događaji na 10. Žuru s razlogom će ove godine započeti sat vremena ranije nego što je uobičajeno. U 16. će se sati otvoriti glavni donacijski ulaz na mjesto događaja, a prvih će 1000 posjetitelja primiti poklon – besplatan CD DJ Umeka. I ove je godine ulaznica za događaj donacija društvu Beli obroč u iznosu od 1 EUR. Na ulazu u mjesto događaja posjetitelji će morati pokazati povratni SMS koji potvrđuje donaciju, dok će posjetitelji moći donirati i na samom kraju događaja. Organizator posjetiteljima preporučuje da se zbog očekivanog velikog broja posjetitelja SMS donacija izvede prije događaja koji će trajati do 23 sata.
Žur s razlogom ne promovira samo dobrotvornost, već i osjećaj za odgovorno ponašanje mladih. Da bi se travnjak u parku Tivoli što manje zagadio, organizator će uvesti €CO €URO. Za svako će kupljeno piće posjetitelj nadoplatiti 1 EUR i dobiti €CO €URO kupon. Povratkom prazne ambalaže zajedno s kuponom vrijednost jednog €CO €URA vratit će se posjetitelju. Za svaki komad ambalaže, kojeg posjetitelji vrate u koš zajedno s kuponom, Si.mobil će u ime posjetitelja donirati po 1 €CO €URO društvu Beli obroč Slovenije. U DrogArt kutu će svi posjetitelji Žura s razlogom alkotestom moći provjeriti jesu li sposobni za vožnju kući. Siguran put kući mladima omogućuju kuponi za besplatnu vožnju After taxijem koje je potrebno rezervirati na www.aftertaxi.si prije početka događaja.