Browse By

Još 6 dana ostalo za prijave na Terraneo natječaj za izradu plakata «Reciklirajmo!»

Još je samo šest dana ostalo za prijave na Terraneov ovogodišnji eko-art natječaj pod nazivom Reciklirajmo! Do sada je pristiglo 47 radova iz regije, a na natječaj su se prijavili i mladi dizajneri iz Kanade, Turske, Finske, Estonije te čak jedan rad iz dalekog Meksika.
Da podsjetimo, Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom „Reciklirajmo!“ organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Tema ovogodišnjeg natječaja je recikliranje a od sudionika se traži da svoje viđenje ove ekološke teme izraze kroz format plakata za čiju se izradu mogu se korisiti fotografije, ilustracije, grafički dizajn i slično. Plakati trebaju komunicirati globalni problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom gdje je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja.
Autori 15 najboljih radova osvajaju besplatne festivalske ulaznice a njihovi radovi biti će postavljeni u formi dvotjedne izložbe u centru Šibenika neposredno prije početka festivala Terraneo. Kada Terraneo počne, plakati se sele na festivalsku lokaciju gdje će ih tisuće domaćih i stranih posjetitelja imati prilike vidjeti.
Natječaj traje od do 07. srpnja 2013. a radovi se (u zadanom formatu) šalju elektronskim putem na e-mail adresu reciklirajmo@terraneofestival.com. Nakon završetka natječaja, stručni žiri će odabrati pobjednike te ih kontaktirati s uputama za slanje priprema za tisak odabranih radova.
Sve detalje i pravila natječaja „Reciklirajmo!“ mogu se pronaći na službenoj stranici festivala – www.terraneofestival.com
Do sad potvrđena imena, koja će nastupiti na trećem Terraneu, od 07. do 09. kolovoza u Šibeniku su: The Prodigy, Wu-Tang Clan, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Aloe Blacc, Calexico, The Cribs, The Bots, Gang of Four, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Bosnian Rainbows, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia te Icarus Down.
ULAZNICE
Trenutna cijena festivalskih ulaznica iznosi 419kn a kamp ulaznica 200kn plus 21kn boravišne pristojbe za pet dana boravka u kampu. U prodaji je također i ograničeni paket dnevnih ulaznica po posebnoj cijeni od 200 kuna (ova cijena vrijedi samo do rasprodaje promo paketa).
Da podsjetimo i na aktualnu promotivnu akciju 3+2+1 u kojoj svi posjetitelji koji kupe 3 festivalske ulaznice, četvrtu dobivaju besplatno, kao i 2 besplatne ulaznice za kamp.
Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima te online na www.eventim.hr