Browse By

Jennifer Cardini premijerno nastupa u Zagrebu

Sirup nikako da prestane iznenađivati ! Ovaj petak u sklopu Audiometric večeri ugošćuju kraljicu francuske elektronske scene, koja se po prvi puta predstavlja Zagrepčanima. Većina rukavaca elektroničke glazbe oduvijek je patila od manjka ženskih producenata i DJ-a, tako da su se mnogi ugodno iznenadili kad je uspon minimala sredinom desetljeća bio popraćen etabliranjem niza žena na čelnim pozicijama scene.
Ta je pojava dijelom posljedica zvučnih zahvata s kojima je minimal rasteretio europski techno od testosteronskog suficita, ali to je ujedno i manje-više jedina poveznica između mnoštva različitih klupskih umjetnica – kojima je spol često jedina zajednička karakteristika. A iako val minimala jest pomogao Jennifer Cardini da ispliva u međunarodne vode, ne bi je bilo fer ni vezivati isključivo uz taj pokret, jer ga je dočekala nakon desetak godina profesionalnog bavljenja technom.
JENNIFER CARDINI (FRA)
Mary | Sergej
Petak, 16.listopada | Početak 23h
Ulaznica: 60kn do ponoći / 80kn nakon
Jennifer Cardini potječe s juga Francuske, odakle je pratila rađanje francuske techno-scene od samih početaka, religiozno putujući desetke kilometara da bi partijala uz zvuke Jeffa Millsa i Laurenta Garniera. Gramofona se po prvi put hvata u Nici 1994, da bi za četiri godine postala rezident u pariškom Rexu. Jedna je od prvih koji su približili novije njemačke zvukove francuskim ušima, od electra krajem devedesetih (kao dio dvojca Pussy Killers) do fluidnijeg techna iz zadnjih godina (prva je žena koja je izdala miks za kultni kelnski Kompakt!).
Njeni setovi nikad nisu vezani za samo jedan stil; uglavnom se kreću na najširem mogućem potezu od techna do housea, te su prožeti različitim ugođajima – njena glazba zna biti i mračna i elegantna, i sirova i melodična, čeznutljivo romantična koliko i seksi.