Browse By

Jenna G

Jenna G je bez ikakve sumnje najbolja i najpoznatija vokalistica u povijesti drum&bass glazbe. Naime, ono što je Diane Charlemagne započela s Goldijevim Timelessom, Jenna marljivo nastavlja i postaje zvijezdom britanske crnačke glazbe, pjevačicom i MC-jem koja ne pruža podršku DJ-jima i producentima već, baš obratno, s lakoćom otima pažnju najistaknutijim imenima žanra.

Jenna G ima najslađi glas drum’n’bass glazbe
Već s 14 počinje DJ-jati usporedo nastupajući s nekoliko bandova, a 2000. s dvojicom producenata osniva grupu Un-Cut i izdaje jedan od najvećih drum&bass hitova, Midnight. Nedugo nakon toga započinje suradnje s Goldijem i So Solid Crew, usporedo dobivši voditeljsko mjesto na vrlo popularnoj radijskoj stanici BBC 1xtra, a uz radijsku karijeru, Jenna započinje rad na prvom samostalnom albumu, For Lost Friends, koji 2006. izlazi na Zincovoj etiketi Bingo i postaje instant-klasikom.
Kako je svaku od 14 pjesama skladao drugi producent, album potpisuju veličine kao što su Shy FX, Zinc, Total Science, Commix, Kabuki i Nu:Tone, a najveći hit, prelijepu ljubavnu pjesmu In Love, vrtili su svi spomena vrijedni svjetski DJ-ji, od pokojnog Johna Peela, preko Gilesa Petersona do d&b predvodnika kao što su Andy C i Hype, učinivši je tako jednom od najprepoznatljivijih drum&bass skladbi svih vremena. Ogroman uspjeh albuma nije prošao nezapaženo ni u sferama inače nezainteresiranim za d&b, pa Jenna započinje rad na nizu visokoprofilnih projekata od kojih je najzanimljiviji stalna suradnja s house zvijezdama Shapeshifters.