Browse By

Jadranski trg kao veliki plesni podij

Veliki open air party pod nazivom »Uhvati zadnji bus«, kojemu je cilj okupljanje ljubitelja klupske i alternativne subkulture, te općenito dobra zabava za mlade Riječane i njihove goste, održat će se u četvrtak, 7. svibnja na Korzu, na popularno zn(v)anoj »riječkoj«. Također, par dana prije, u Palachu će biti organizirana i svirka s nekoliko bendova, a regionalni Info-centar, od kog je krenula cjelokupna ideja, planira pokrenuti još nekoliko akcija za mlade – sve povodom obilježavanja svoje godišnjice. Riječi su to jednog od organizatora čitavog projekta Brune Župana, koji je naglasio kako se čitav događaj priprema uz pomoć nekoliko sponzora, malo truda i dobre volje, pa je stoga u potpunosti nekomercijalan.
– Dakle, nema upada. Na publici je jedino da dođe i na par sati pretvori Jadranski trg u veliki plesni podij. Ovo je odlična prilika za druženje DJ-a, producenata, promotora i inih sudionika scene, koji teško da bi se uspjeli družiti petkom ili subotom, s obzirom da su im to udarni radni dani u tjednu, kazao je Župan i pojasnio kako je party naslovljen “Uhvati zadnji bus” upravo iz razloga što se održava od kasnijeg popodneva do ponoći kada onima koji žive u nekom od centru udaljenijih dijelova grada ili izvan njega, kreću zadnje autobusne linije.
– Pored nekoliko lokalnih DJ-a, glavni gost je istaknuti nizozemski DJ, producent i remikser Steve Rachmad, aktivan na sceni preko dvadeset godina. Smatra se europskim odgovorom na detroitski techno, čiji ga deep, groovy zvuk inspirira i dan danas, a njegovi DJ setovi, u kojima je imala prilike uživati publika diljem svijeta, slično kao i produkcija odišu impresivnim stringovima, melodijama, te toplinom funka i soula, zaključio je Župan.
Dea Demić, Novi list