Browse By

Islandska senzacija GusGus ovog ljeta u Šibeniku

Nakon njihovog posljednjeg nastupa u Hrvatskoj na Hartera festivalu u Rijeci, GusGus se konačno vraćaju u Hrvatsku. Ovog puta spuštaju se južnije do Šibenika gdje će u tvrđavi Sv. Mihovila razveseliti sve ljubitelje kvalitetnog i sofisticiranog elektronskog zvuka.
Od kada je 1995. godine u Reykjavíku osnovan sastav GusGus, slobodno možemo reći da su uz Björk najutjecajniji glazbenici sa Islanda. Iza sebe imaju 9 albuma, od revolucionarnih ‘GusGus‘ i ‘Polydistortion‘ pa sve do posljednja tri kojima su pokazali da njihov aktualni zvuk zaslužuje pažnju današnje scene:  24/7, Arabian Horse i Mexico, svi izdani na renomiranoj njemačkoj instituciji Kompakt.

Koncert će se održati na predivnoj tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku


Iako se sastav često mijenjao kroz godine, ostali su dostojni svom zvuku, a to je jedinstvena kombinacija leftifield, techno, experimental, house, electro i synth-pop zvuka, koji zapravo na kraju i sami nazivaju elektronikom. Dokaz da je GusGus cijenjen u svijetu elektronike je i velika suradnja s mnogim producentima koji su radili službene remikse za njih. Neki od njih su Sasha, Maceo Plex, Carl Craig, Darren Emerson, Tale of Us, Michael Mayer i Patrice Bäumel.

Za after show je angažiran američki deep house maestro Kevin Yost


Njihov nadolezeći nastup u Hrvatskoj održat će se u subotu, 5. kolovoza na jedinstvenoj lokaciji – magičnoj tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Dodatak već odličnom eventu je svakako i nastup američkog deep house maestra Kevin Yosta, koji će nakon koncerta biti zadužen za after party na istoj lokaciji. Organizaciju koncerta potpisuje agencija Collage, koja na istu lokaciju 18. srpnja dovodi i Gregory Portera.
Early bird ulaznice su rasprodane u rekordnom roku, ali one redovne još uvijek možete nabaviti cijeni od 190,00 kn putem Entrio sustava na sljedećem linku.