Browse By

iParty 2010 – tradicionalno godišnje okupljanje Apple entuzijasta u muzeju informatike


Treći po redu iParty, veliko druženje hrvatskih Apple entuzijasta, održat će se u subotu, 11. prosinca 2010., s početkom u 20 sati. Ove godine party se odvija u sklopu prvog riječkog festivala stripa “Rijeka dobrog stripa” (10. do 12. prosinca 2010.) i na njega se tematski vezuje tribinom “Nove tehnologije u strip stvaralaštvu”.
iParty 2010 organiziraju Jabučnjak – najstariji web za Apple korisnike u Hrvatskoj i PEEK&POKE – riječki muzej informatike. Događanje će se održati u muzeju informatike PEEK&POKE, u centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci. Od 6. do 12. prosinca, kao i na sam iParty, ulaznica u muzej su 4 kg jabuka! Prikupljene jabuke donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida.
Jabučnjak (www.jabucnjak.hr) je neprofitabilan projekt Udruge darovitih informatičara Rijeke (DIR) i već sedmu godinu pomaže zaljubljenicima u informatičku tehnologiju. Zamišljen je kao ugodno mjesto razmjene informacija, savjeta i ideja korisnika tehnologija sa znakom jabuke. Kao i prošlih godina, očekuju se Mac, iPhone i iPad korisnici iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Dobrodošli su i svi znatiželjnici.
Ove godine, uz druženje, nagradno natjecanje i zabavu, priprema se i edukacija – “vruće” predavanje je “Izrada iPhone aplikacija”. Predavač je Goran Paulin, tehnički direktor multimedijskog studija Kreativni odjel. Tijekom večeri gosti će moći sudjelovati i u nagradnom natjecanju u logičkoj igri s vrijednim nagradama u softveru i hardveru. Hrvatski Telekom, prvi telekom partner Applea u Hrvatskoj, predstavit će najnovije MacBook modele iz svoje ponude, a HSM informatika demonstrirati najnovije izdanje softvera Corel Painter 11 za Macintosh.
Večernja koncertna poslastica za ljubitelje elektronske glazbe je Microslav – domaći glazbenik koji glazbu stvara retro računalom Amiga i stilom asocira na legendarnu grupu Kraftwerk.
iParty 2010 će se moći pratiti i uživo putem Interneta u formi video webcasta (adresa će biti objavljena na Jabučnjaku i PEEK&POKE web stranici).
Više detalja na adresi: www.jabucnjak.hr/iparty