Browse By

Illectricity Festival u Zagrebu

U trenutku kada pečeni kesteni već vladaju ulicama, oni najnestrpljiviji odbrajaju dane do Martinja, a vaši roditelji šize zbog cijena plina i struje cfsn vam najavljuje najveću i najtopliju zabavu ove zime.
Od 28. studenog do 6. prosinca Zagrebom niz radionica/predavanja, poznatih gostiju i odličnih partija natjerat će vas da razbijete kasicu koju ste punili za grijanje, te se prikopčate na potpuno drukčiju vrstu struje. Cfsn vam predstavlja četvrto Illectric Funk festival izdanje, od ove jeseni poznato pod nazivom ILLECTRICITY. Na krilima poznatog festivala koji je u proteklim izdanjima uz LTJ Bukema & MC Conrad, Scotch Egga, DJ Krusha, The Buga, Digital Mystikze, Dub Pistolse, TM Juke live, SKCa, Nocturnale, Blu Mar Tene i Teknoista potakao više od vas 3 000 da sinkronizirano skačete u ritmu najaktualnijih glazbenih inovacija.
– Nadamo se da ćete i ove godine svojom ljubavlju prema dobroj glazbi i plesu prožeti hladne zagrebačke noći.
MARY ANNE HOBBS (BBC radio 1 / Velika Britanija)
http://www.myspace.com/maryannehobbs
S najvećim ponosnom predstavljamo vam prvu damu BBC Radio 1 postaje, fantastičnu Mary Anne Hobbs, koja svojom pionirskom emisijom eksperimentalne glazbe (nekoć poznate kao Breezblock) uspješno promovira niz pravaca svima omiljene elektronike. Djeva koja je svoj zanat kovala u Sounds, NME i Loaded časopisima, te na BBC GLR i XFM postajama, danas je jedna od najuspješnijih radijskih voditeljica. Osim s dvije kompilacije underground elektronske glazbe koje je izdala za Planet-Mu (“Warrior Dubz”, te “Evangeline”), Mary Anne se može pohvaliti i time što je je po prvi puta odvela dubstep iz malih vlažnih klubova na međunarodni festival, bivajući domaćinom stage-a na Sonar festivalu.
Radeći za BBC Radio 1, Mary Anne je bila domaćinom najznačajnijih glazbenih ceremonija, radila dokumentarce o svjetski poznatim muzičarima, pokrenula i vodila nagrađenu Radio 1 Rock emisiju, pokrivala Glastonbury Festival, i na još mnogo drugih načina pridonijela svjetskoj glazbenoj sceni.
JAHCOOZI live (Kitty Yo, A Sound / !K7 / Njemačka)
http://www.myspace.com/jahcoozi
Osim što su jednoglasno izglasani za najljepše izvođače ovogodišnjeg Illectricityja, berlinski bass heavy trio može se podičiti i činjenicom da je omiljeni izvođač najljepšeg svjetskog para… Da, Brangeline. I dok satiričnu i odrješitu vokalisticu Sashu Perreru više zanima kako u pratnji multi instrumentalista i producenata Orena Gerlitza i Roberta Kocha učiniti Berlin metropolom inovativne klubske glazbe, Jahcoozi je definitivno grime-tech-dub-rave-tronik čudo koje bez imalo truda sve nabrojane žanrove sklapa u savršeno plesnu mješavinu popa. Jahcoozi su osvojili i kritičare i publiku, ali i kolege producente, pa su tako surađivali sa imenima kao što su Asian Dub Foundation, Chris Duckenfield, Cagedbaby (Fat Boy Slim), Modeselektor, Spank Rock, Kraddy, Kano i dr. Njihove stvari izdane su na svjetski poznatim kompilacijama, poput Fabric i Bpitch, te na prestižnim etiketama Playhouse, Crosstown Rebels, SugarCane, Tigerbeat6, i dr.
DEADBEAT live (~scape, Wagonrepair / Kanada)
http://www.myspace.com/deadbeatcomputermusic
Producent koji je svoj stil gradio zadnjih osam godina, Scott Monteith aka Deadbeat dodao je svojoj kaleidoskopičnoj sintezi housea, techna, digitalnog dancehalla i dubokog duba novi ton od kako se preselio u Berlin. Ponosni geek glazbene tehnologije zanat je ispekao radeći za proizvođača softver sintisajzera tijekom četiri godine, a svojim nedavnim majstorijama osvojio je publiku na Sonaru, berlinskom Transmedialu, te Muteku u rodnom Montrealu. U Zagrebu će predstaviti svoj novi album “Roots and Wire”, koji je izdao na Wagon Repair etiketi, te podijeliti dio svoga znanja na predavanju i radionici produkcije elektronske glazbe unutar festivala.
CLP – Chris De Luca vs Phon.o w. MC Tunde Olaniran – live (Shitkatapult, Boysnoize Rec. / Njemačka)
http://www.myspace.com/chrisdeluca
U sklopu predstavljanja netom izašlog albuma Supercontinental, CLP aka Chris de Luca i Phon.O spremni su svojim nekonvencionalnim setovima punim intergalakticnog hip hopa, ghetto beatova, seksi IDM-a i prljavog techna demolirati hrvatsku publiku. De Luca je poznatiji kao dio legendarnog Funkstorunga, čiji su remiksevi Bjork, Wu-Tang Clana, Speedy J-a i Plaida razvaljivali diljem svijeta, a suradnjom sa Peabirdom na albumu Deadly Wiz Da Disco izrazio je svoju ljubav prema hip-hopu. Funkstorung je jedno od najvećih imena elektroničke glazbe, a izdavali su za velikane poput !K7, Compost Records, Musik aus Storm i Acid Planet. Posljednji album “Return to the Acid Planet” Chris De Luca i Michael Fakesch izdali su 2006. Nakon raspada Funkstorunga De Luca mjesto partnera ponudio je Phon.Ou s kojim je surađivao nakon Disconnected turneje. Phon.O je krajem devedesetih sa svojim tada nepoznatim prijateljem Saschom, koji danas oduševljava ljubitelje IDM-a pod pseudonimom Apparat, došao iz istočne Njemačke u Berlin kako bi ostvario svoje dječačke snove o glazbenoj karijeri, te izdao niz EP-ja za Cytrax, Tigerbeat6 i Shitkatapult. Prvi zajednički album Supercontinental De Luca i Phon.O krajem listopada izdali su na Shitkatapultu pod imenom CLP, u međuvremenu su privukli pažnju i Boys Noizea za koje su u rujnu izdali i EP s remiksevima Mix Hella, Dipla i DJ Segea.
Klute (Comercial Suicide, Metalheadz / Velika Britanija)
http://www.myspace.com/kluteuk
Pratiti karijeru Toma Withersa doista je zahtjevan posao s obzirom da je davno prije no što su prvi taktovi drum’n’bassa i hardcorea pronašli put do željnih slušatelja, svoj glazbeni izričaj započeo kao Tommy Stupid, frontmen skate punk benda The Stupids. Iako je nekoliko godina kasnije potpuno prešao u elektroniku, Klute i danas ponosno pokazuje svoje buntovničke korjene i ne pristaje biti okovan trendovima. Njegova sposobnost kombinacije niza potpuno različitih glazbenih pravaca poput techna, trasha i duba sa punkovskim stavom Kluteov je zaštitni znak. Svoj prvi album “Casual Bodies” objavio je 1998. za Certificate 18, label koji je nedugo potom potonuo. Potaknut strahom da nitko nece željeti izdavati njegovu muziku, te zgrozen uniformiranoscu scene, odvazio se na osnivanje vlastite izdavacke kuce Commercial Suicide, gdje nedavno izdaje i svoj peti album “The Emperor’s New Clothes”, a ujedno je ponosni dom i prvim albumima odličnog Amita i SKC-a. Izvođac kojem je jednako ugodno pustati na Metalheadz večeri kao i uživati u likvidnom stilu Soul:r ekipe, Klute uvijek donosi svježu i raznoliku selekciju punu iste energije po kojoj je poznata njegova produkcija, te presijeca stilove i testira granice tjerajući klabere na plesnu ekstazu.
Boom Monk Ben (Ninja Tune, Mixed Bizness / Velika Britanija)
http://www.myspace.com/boommonkben
Ovaj najmlađi ninja za svoje oružje bira Serato i kovčeg najrazlicitijih poslastica poslaganih iskljucivo za izazivanje kolektivne euforije na plesnom podiju, a kako je poznat kao obozavatelj svake vrste bassa, Boom Monk Ben ne preza ni od kojeg žanra u ostvarivanju spomenutog cilja. Od hip hopa preko dancehalla, funka, breakbeata pa sve do housea, electra, dubstepa i drum’n’bassa možete biti sigurni da ovaj Škot nece skrtariti na materijalima za glazbeni delirij.
Njegov jedinstveni stil i raznolika selekcija osvojili su i publiku van rodnog mu Glasgowa, pa je Ben osim po klubovima u Londonu, Moskvi, Parizu, Cape Townu nastupio i na Rockness 2008, The Big Chill 2008, dva puta na Bestival festivalu, Connect festivalu, Copenhagen’s Public Service festivalu, te na Middlesbrough Institute Of Modern Art. Svojim setovima oduševio je i legendarnu Ninja Tune izdavačku kucu, gdje je serijom “Boom Monk Zen” mikseva napravljenih za Solid Steel radio emisiju nadmašio velikane poput Mr Scruffa, Kid Koale, Cut Chemista i Jamesa Holdena, a tijekom nedavne proslave dvadesetogodisnjice Solid Steela Boom Monk Ben postao je uz Coldcuta, DJ Fooda i DKa dio Ninja Tune DJ ekipe. Uz cfsn DJeve otvoriti će ILLECTRICITY festival 28. studenog u klubu Logic!
Više informacija uskoro na webu, forumima i web stranici www.illectricity.com