Browse By

Humanitarna akcija ansambla mjuzikla Footloose za djecu iz Klinike za dječje bolesti Zagrebu


Nakon što su cijele godine diljem Hrvatske pronosili pozitivnu energiju, veselje i radost, kreativni tim, glumci i pjevači mjuzikla ”Footloose” sada žele radost podijeliti sa onima kojima je osmijeh najpotrebniji pa su tako odlučili organizirati humanitarnu akciju ”Želim činiti dobro” za male bolesnike sa Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb koje će, tijekom prosinca, razveseliti svojim posjetom, pjesmom i plesom.
Kako bi svoje poruke nade i dobrih želja mogli iskazati na najbolji mogući način, ”Footloose” je djecu iz Klinike odlučio razveseliti igračkama pa je tako pokrenuo veliku akciju sakupljanja igračaka. S obzirom da su mali bolesnici sa Onkološkog odjela izuzetno osjetljivog zdravlja, u cilju njihove zaštite, nije moguće prikupljati igračke koje su napravljene od pliša, igračke koje se lako mogu zaprljati kao i igračke koje mogu naštetiti zdravlju malih bolesnika. Međutim, plastične igračke, društvene igre i druge igračke koje će mališanima donijeti radost i više su nego dobrodošle pa ”Footloose” poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju i, ako su u mogućnosti, kupe novu igračku, društvenu igru ili slikovnicu kao dar oboljeloj djeci.
Također, tim ”Footloose-a” izradit će i veliku blagdansku čestitku za svoje male prijatelje iz Klinike i to sastavljenu upravo od poruka koje na Facebook stranici mjuzikla ostave svi fanovi, djeca za svoje vršnjake ili pak odrasli. Svoje čestitke sa željama za ozdravljenje svi mogu dostaviti i osobno u papirnatom obliku. Sve pristigle čestitke tada će se spojiti u jednu veliku čestitku vedrine i veselja za sve bolesne mališane u Klinici.
Lakonogi tim mjuzikla voli činiti dobro pa tako uopće nije potrebno kupiti ulaznicu za ”Footloose” kako bi bilo moguće sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Dovoljno je čestitku ili igračku dostaviti svakog radnog dana od 16 do 19:30 sati ili subotom od 12 do 16 sati na blagajnu kina Studentskog centra (Savska 25) najkasnije do 09. prosinca ili ih donijeti na sam dan igranja predstave 09. prosinca kada će se ”Footloose” još jednom rasplesati Zagreb.
Kreativni tim, glumci i pjevači ”Footloose-a” pozivaju sve ljude dobre volje da otvore svoja srca, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i uključe se u plemenitu misiju širenja radosti.