Browse By

House magija uz Luke Solomona u Sirupu

Sirup nastavlja u sada već poznatom ritmu. Vrhunska imena house scene dolaze u Zagreb. Ovaj petak (03.04.) iz Velike Britanije u goste stiže stiže Luke Solomon, čija iznimno bogata karijera i nakon 17 godina još uspješno traje. Razlog tome je posebnost i raznolikost od koje ne odustaje: osnivač kultnog house labela Classic, album na etiketi REKIDS, skladao i producirao novi album Damiana Lazarusa!!!
Početkom 90-tih, ovaj genijalac radi u record shop-u gdje ga vrbuje Freetown studio i prepoznaje kao velikog produkcijskog talenta, a on kao rijetko tko započinje svoju karijeru radeći za imena poput velikog Felix the Housecata, Masters at Work, Marshall Jefersona, Roger Sancheza…
Sav taj niz upotpunjuje prijateljstvom i partnerstvom sa ikonom house glazbe Derrickom Carterom. Njih dvoje pokreću jednu od najpoznatijih i najinovativnijih house etiketa u povijesti – Classic Reccordings.
Paralelno sa studijskom karijerom Luke je napravio i izvrsnu solo DJ i producentsku karijeru. Prvu slavu tog tipa stekao je radeći kao dio super popularnog produkcijskog dua “FREAKS” (drugi dio je Justin Harris), a radove su prezentirali kroz svoju drugu priznatu etiketu – Music for Freaks.
Ugasivši projekt “Freaks” započinje rad pod svojim imenom i prezimenom te radove objavljuje na ponajboljoj techno etiketi današnjice – REKIDS (u vlasništvu studijskog genijalca Matta Edwardsa poznatijeg kao Radioslave ). Njegov najnoviji solo album prvijenac The Different Engine hvaljen je i od publike, ali i od kritike. Od pet zvijezdica kriticari u casopisu Mix-Mag, ocjenjuju ga s visoke četiri zvijezdice. Album je trippy voznja kroz disco, punk-funk i klasicni house. Kombinirajuci karakteristicne off-kilter samplove, gostujuce vokale i live instrumentale, sa stalnim late-night zvukovima, postigao je jedno cjelovito i slusljivo glazbeno izdanje.
No, nije sve stalo na njegovoj solo karijeri. Luke sklada i producira nadolazeći album mlade DJ zvijezde Damiana Lazarusa koji uskoro izlazi na etabliranoj Get Physical etiketi.