Browse By

Hartera na svojem Facebook profilu objavila ovogodišnji line up


Na Tuborg Main Stageu sladokusci će uživati u poslasticama ovogodišnje Hartere – MODERATU i Atari Teenage Riotu. Zagreb, 19. travnja 2010. – Hartera, festival koji se može podičiti titulom najboljeg hrvatskog festivala i jednog od 10 najboljih malih festivala u Europi, već se tradicionalno održava drugog vikenda u mjesecu lipnju u staroj riječkoj tvornici papira. Kao jedno od događanja u sklopu ovogodišnjeg Tuborg Green Beata, šesto će se izdanje Hartere održati od 10. do 12. lipnja 2010, a većinu od svojih specijaliteta festival je ekskluzivno servirao prošlog petka na partiju u zagrebačkom klubu Sirup.
Štoviše, za sve su festivalske fanove Hartera i Tuborg tu objavu line up-a izravno prenosili i na Facebooku i Twitteru, pa se festival može podičiti i titulom organizatora prvog virtualnog najavnog partija u Hrvata.
Taj se virtualni party i objavljeni line up mogu vidjeti i komentirati na http://www.facebook.com/hartera?v=wall, odnosno na: http://twitter.com/HarteraFestival, a iz raskoši ovogodišnjeg Harterinog menija ipak je potrebno izdvojiti neke od specijaliteta. Organizatori su ove godine u daljnjem razvoju festivala pokušali izbjeći zamke nedostatka daljnjeg prostora za širenje te nastaviti razvoj neglazbenih popratnih sadržaja. Ovogodišnja će Hartera po prvi put imati četiri pozornice, dvostruko veći kamp te bogatu suradnju s klubovima i umjetničkim grupama iz regije. Štoviše, zahvaćajući glazbene žanrove koji se do sada nisu pokrivali, i uz dvostruko veći broj inozemnih izvođača nego do sada, proširuje se i glazbena slika festivala.

Kako do ulaznica?

Ulaznice za Harteru mogu se kupiti preko sustava Eventim www.eventim.hr, a do 01. svibnja cijena je dvodnevne ulaznice 200,00 kuna.

Između ostalog, sve posjetitelje ovogodišnje Hartere očekuje četvrti stage u Hartera Elektro Svetištu koje će najboljim groovom puniti klub Sirup i Ambasada Gavioli. Na Red Bull Music Academy pozornici svirat će, i podučavati, Zed Bias, GreenMoney, Seiji, CosminTRG, Redlight & DreadMC i Eddy Ramich. Festivalske će najposlastice biti servirane na Tuborg Main Stageu. Jedan od tih slatkiša je i MODERAT, dragulj live elektronike. Komentar na njihovu objavu na Facebooku bio je: predobro. predobro. totalni mix emocija i raspoloženja !!!! Uz MODERAT na Tuborg Mainu svirat će i Atari Teenage Riot, prilično suludi bend koji je početkom devedestih godina prošlog stoljeća složio jedinstven i teško ponovljiv ekstreman zvuk digitalnog hardcorea, sastavljen od techna i punka te dobro začinjen lijevoanarhističkim i antifašističkim stavovima.
Za sladokusce tu su još i Sleighbells, Ameri koji su bez ijednog službenog izdanja privukli ogromnu pažnju, što im je osiguralo nastupe na SYSW-u i Coachelli, a njihovo će se europsko ukazanje dogoditi samo na Primaveri i Harteri. Naravno, ni domaće snage nisu zanemarane, a u tvornici papira svirat će T.B.F, Dubioza kolektiv, SymbolOne live, Father, My Buddy Moose, Orange Strips, Bambi Molesters i mnogi drugi.
Ulaznice za Harteru mogu se kupiti preko sustava Eventim www.eventim.hr, a do 01. svibnja cijena je dvodnevne ulaznice 200,00 kuna.