Browse By

Gramophonedzie na Get EXITed festivalu!


Na Get EXITed glazbenom festivalu u petak 02. srpnja plesat ćemo uz svjetsku legendu Sven Vatha, a dan nakon, u subotu 03. srpnja uz regionalne zvijezde Umeka i Gramophonedzie. Glazbeno putovanje u Papayi u četvrtak 01. srpnja otvorit će humanitarna akcija „Ambasadori regije u borbi protiv droge“ čija su zaštitna lica za Hrvatsku: Ivo Karlović, Ivana i Marija Husar.
Nakon objave gostovanja Umeka, jedinog producenta i Dj-a koji je s ovih prostora uvršten u prestižnu listu najboljih Dj-a prema Dj Magu Top 100 Dj’s, s ponosom najavljujemo još jednog regionalnog izvođača svjetskog kalibra.

01-11.07.2010. – Get EXITed Music festivals

Regionalno povezivanje najvećih glazbenih manifestacija koju je Exit tim pokrenuo prošle godine u suradnji s klubom Papaya, rezultiralo je eksplozijom nastupa regionalne kreme izvođača. Regionalno glazbeno putovanje za jedan od najvećih svjetskih festivala dobit će svoje prvo Get EXITed izdanje na prekrasnoj plaži Zrće, u klubu Papaya od 1.-4. srpnja ove godine. Get EXITed u klubu Papaya okupit će najbolje regionalne ali i svjetske glazbene subjekte, dj-e, izvođače i producente koji će u tri dana i tri noći festivala prezentirati najbolje od house (swing), electro, techna, drum’n base žanrova. Glazbena platforma Get EXITed projekta predstavljena je na nedavno održanom velebnom izdanju najveće glazbene konferencije u svijetu-Winter Music Conference u Miamiju. Cilj glazbenog dijela Get EXITed projekta je promocija najboljih regionalnih izvođača i njihovih uradaka kod nas i u svijetu.

Planetarni uspjeh mega singla „Why don’t you“ dosegao je najviše vrhove svih svjetskih top lista, a Gramophonedzie su tako postali prvi srpski glazbenici koji su zauzeli broj 1 britanskog MTV-ija. Podsjetimo, britansko izdanje MTVija slovi kao jedno od najrelevantnijih glazbenih tijela i subjekata u svijetu. Marko Miličević je osoba koja stoji iza zaraznog plesnog singla „Why Don’t you“, a njegovom proboju na svjetsku scenu, svjedočio je i Get EXITed tim u sklopu njegovih nastupa na Winter Music Conference u Miamiju.
S diplomom Akademije umjetnosti u Beogradu, te ugovorom s jednom od najmoćnijih diskografskih kuća na svijetu EMI records, Marko Miličević Gramophonedzie suvereno korača prema svjetskom vrhu glazbene industrije. Vrijedno je napomenuti da je „Why Don’t you“ standardan Dj set singl velikana poput Swedish House Mafia, Carl Cox, David Moralesa, Roger Sanchez, David Guetta…niz se nastavlja.
Marko Miličević Gramophonedzie o „Why don’t you“:
“ Želeo sam da oživim veliki hit jazz dive Pegi Li i prilagodim “Why Don’t You?” savremenom muzičkom izrazu– u čemu su mi njena zavodljiva melodija i vokalni stil  bili veoma inspirativna osnova. Kombinujući originalni izvor sa novom bas linijom i ritmičkim i producentskim inovacijama – stvorio sam plesni hit koji pripada malo poznatom zanru “sving-hausa”…Veoma mi je interesantno to što je DJ-evi iz različitih oblasti muzickog spektra redovno puštaju na svojim nastupima, što potvrđuje njen muzički kvalitet i eklektičnu vrednost“.
VIŠE INFORMACIJA O Get EXITed PROJEKTU:
www.getexited.org