Browse By

Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnom cijepljenju, EXIT festival moguće održati ovog ljeta. Dugo očekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz sudjelovanje nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom” rekao je gradonačelnik Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije te dodao da je „EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje“.  Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival bit će omogućen svima koji su cijepljeni i svima koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiocima iz zemlje i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih vrata. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje da će do lipnja biti ukinut obavezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u zemlju i na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenoj stranici Exita u skladu s budućim aktualnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije cijepe, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Srbija je u proteklih nekoliko mjeseci ostvarila velike uspjehe kada je u pitanju masovno cijepljenje. Uz to što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača cjepiva iz cijelog svijeta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno cijepila više desetaka tisuća stranaca iz cijele Europe. „Mi ćemo svim našim posjetiteljima, koji to žele, omogućiti da se prijave za cijepljenje u Srbiji, a više informacija o tome objavit ćemo uskoro”, istaknuo je Kovačević.

Sve ovo omogućit će da se velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održi od 8. do 11. srpnja 2021. na svjetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najvećih srednjovjekovnih tvrđava Europe, smještenoj na samoj obali Dunava. U Exitu najavljuju nove objave izvođača već sljedećeg tjedna, koji će svoje mjesto naći na preko 40 pozornica i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora.

Više informacija o festivalu i ulaznicama može se pronaći na exitfest.org.