Browse By

Gideon Jackson zatvara sezonu u klubu Lazareti

Nakon dugog i toplog ljeta ispunjenog mnogim vrhunskim imenima elektronske glazbe, na red je došlo čišćenje nereda i zaključivanje sezone partija na Belvedereu. Tako u ovu subotu, 5. rujna za kraj sezone u klub Lazareti dolazi jedna od kultnih ličnosti tech-house scene Gideon Jackson uz kojeg ćemo se oprostiti od ovogodišnjih događanja na Belvedereu. Uz Gideona nastupit će i Ryan Burton, Kiki Jr, M@tise, Lane, a ulaznica će biti kao i dosad 100kn.
Karijeru je Gideon počeo graditi kao DJ na partyjima u neuobičajenim prostorima, poput plaža, parkova, privatnih kuća; no ubrzo ga je kvaliteta katapultirala u neke od najpoznatijih projekata poput Wigglea, The Enda, Kerfuffela, Opticala. Kako se počeo baviti produkcijom zaredale su i internacionalne gaže koje su mu omogućile da sa svojim tech house stilom upozna europske zemlje (Njemačku, Belgiju, Grčku, Makedoniju, Hrvatsku…) ali i zemlje dalekog istoka poput Singapura i Malezije.
Nakon nekog vremena samo dj-inga Gideon je poželio nešto više i krenuo u produkciju plesne glazbe. Prvo izdanje bilo mu je upravo za njih pod imenom The Exordium EP. Od tada je Gideon manje-više na klupskoj sceni stalno prisutan s zanimljivim izdanjima. Recentnija izdanja obilježilo je partnerstvo s Robom Hallamsom (aka. Rob H).
Treće izdanje pod imenom Immerse biva posebno zapaženo jer ga Carl Cox uvrštava u svoj miksani album Fact II. Njihovo peto pak izdanje Keep On obogaćuje Terry Francisov Architecture, svojevrsnu bibliju tech housea. Ploča imenom Gideon & Rob H – Don’t Hold Back pak izašla je na drugom Architectureu, zajedno s stvari Meliflous, prvom koju je napravio u vlastitoj etiketi. Gideon je također producirao specijalne stvari ekskluzivno za Tech House Phenomena 2 i 4 kompilacije. Jedan dio partnerstva s Robom H-om provode pod imenom Outa The Blue kada za Pagan Recordings izdaju jednu od najdražih uopće ploča autora ovog teksta, mini EP: The Rythm/It Goes On. Gideon je nastupio u dokumentarcu koji se bavio izazovima (klupske) glazbene industrije. Gideon posjeduje vlastiti studio što mu omogućava kreativnost bez ikakvih vremenskih ograničenja.
Njegova djela konstantno su izvrsno prihvaćena – što na krajnjoj korisničkoj stvari kada su mu izdanja u dućanima s pločama često na vrhu prijedloga (tipova) za kupnju; što od strane medija koji prate klupsku scenu poput Muzika, Jockey Sluta, Waxa, Lotusa? Pošto je Gid i producent i DJ ima odličan uvid u to što funkcionira, a što ne na plesnom podiju u ovom stilu muzike. Ovo postaje očigledno kada ga čujete da DJ-a ili kada mu slušate produkciju. Gideon je razvio svoj vlastiti stil, kojeg opisuju kao čvrsti warehouse sa hipnotičkom podlogom koja na nekoj razini utječe na podsvijest. Uvijek unutar svog seta uključuje i vlastitu produkciju. Jednostavno ga morate doživjeti.