Browse By

Get EXITed posjećuje Libertas Film festival


U Zagrebu je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljena regionalna suradnja na Get EXITed projektu, Exit tima iz Novog Sada, novaljskog kluba Papaya u suradnjii s Libertas film Festivalom iz Dubrovnika. Libertas film festival priključuje se regionalnom pilot projektu povezivanja najznačajnijih omladinskih turističkih destinacija u regiji, koji će se pod imenom ″Get EXITed″ odvijati 1.-7. srpnja, tjednu neposredno prije svjetski poznatog EXIT festivala u Novom Sadu. Novosadski Exit tim pokrenuo je projekt Get EXITed, regionalno zagrijavanje za jedan od najvećih svijetskih festivala,  i kao prvog partnera uključio novaljski klub Papaya da zajedničkim snagama realiziraju ovaj novi glazbeno-turistički proizvod za svjetsko tržište. Ugovor o suradnji i povezivanju najznačajnijih kulturnih, glazbenih i sportskih manifestacija, Exit tim i Papaya potpisali su prošle godine u sklopu najvećeg regionalnog okupljanja medija- Weekend Media festival u Rovinju.
Dvije najveće glazbene destinacije i njihov zajednički projekt Get EXITed od samog početka podržala je regionalna glazbena televizija – MTV. Zajedničkom ponudom i promocijom cilj je privući nove turiste kako iz regije i europskih zemalja, tako i iz cijelog svijeta. Za ljeto 2010./2011. formirat će se zajednički turistički aranžman, koji će zajedno ponuditi orginalan, novi vid turizma i zabave svjetskom tržištu.

Get EXITed regionalna turneja:

Početak uzbudljivog Get EXITed putovanja započet će u jednom od najboljih europskih klubova – klub Papaya na plaži Zrće. Get EXITed glazbeni festival u Papayi rezultirao je eksplozijom nastupa regionalne i svjetske kreme izvođača. Na Get EXITed glazbenom festivalu u petak 02. srpnja plesat ćemo uz svjetsku legendu Sven Vatha, a dan nakon, u subotu 03. srpnja uz regionalne zvijezde Umeka i Gramophonedzie. Glazbeno putovanje u Papayi u četvrtak 01. srpnja otvorit će humanitarna akcija ″Ambasadori regije protiv droge″ u sklopu koje će u ljetnom kinu grada Novalja biti prikazan film o ovisnosti ″Kriva je″, koji je ove godine dobio nagradu publike na zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma Dox. U sklopu iste akcije biti će održano i edukativno predavanje na temu ovisnost. Nakon glazbenog doživljaja na najpopularnijoj plaži u Hrvatskoj, Get EXITed putuje na druženje s filmskim zvijezdama u sklopu Libertas film festivala u Dubrovniku, koji već sada uživa svjetski renome publike i kritike. Na filmskim platnima Libertas film festivala u Dubrovniku uz svjetske premijere, na krilima ″Ambasadora regije protiv droge″ bit će ponovo prikazan film ″Kriva je″ kojeg će predstaviti jedan od počasnih ambasadora humanitarne kampanje.
Glazbeni doživljaj filmske manifestacije u Dubrovniku zaokružit će veliki Get EXITed event  s posebnim gostima iznenađenja na zadnjem danu filmskog festivala, 06. srpnja. Usporedno s Dubrovnikom, sve ljubitelje adrenalinskog sporta (raftinga), ekipa Get EXITed-a vodi na uzbudljive slapove rijeke Une u Bihaću. U sklopu Get EXITed ″Back 2 Nature″ u Bihaću koji će se održati od 4.-6.7., svi posjetitelji moći će uživati u glazbenom i sportskom programu netaknute prirode nacionalnog parka rijeke Une. Veliko finale regionalne Get EXITed turneje završava u Novom Sadu na posebnom VIP partyiju, 7. srpnja, dan prije svjetski poznatog Exit festivala.
Zaključak: Destinacije i manifestacije koje su već same po sebi privukle svjetsku pažnju medija i publike, Exit tim, Papaya i Libertas film festival po prvi put zajedno kroz Get EXITed projekt predstavljaju najbolje što regija može ponuditi na području glazbe, kulture i filma.

VIŠE INFORMACIJA:

Get EXITed:
Dvije najznačajnije turističke destinacije za mlade u Jugoistočnoj Europi – novosadski Exit i novaljski klub Papaya zajedničkim snagama pokrenuli su projekt “Get EXITed” – novi turistički proizvod za svjetsko tržište koji povezuje glazbena i kulturna događanja u regiji. Više informacija na: www.getexited.org.
EXIT festival:
Exit festival prepoznat je kao jedan od najznačajnijih svjetskih festivala prema brojnim medijima kao što su CNN, New York Times, Guardian, Times, MTV, BBC, a što je najvažnije i sama ga je publika prije dvije godine proglasila najboljim europskim festivalom! Svake godine Exit posjeti preko 30.000 turista iz cijelog svijeta. Među brojnim izvođačima na Exit-u su nastupali Madonna, Red Hot Chilli Peppers, The Prodigy, Moloko, Lily Allen, Lauren Hill i brojni drugi. Više informacija na: www.exittrip.org / www.exitfest.org.
Papaya:
Klub Papaya, jedan od najboljih open air klubova plesne glazbe u Europi, već godinama privlači turiste iz više od 50 različitih zemalja svijeta. Tijekom prošle sezone Papayu je posjetilo više od 100.000 gostiju iz cijelog svijeta, a grad Novalja zabilježio je rekordnih 1 000 000 noćenja. Upravo zahvaljujući ponudi kluba Papaya novaljska plaža Zrće među mladim gostima iz cijeloga svijeta postala je sinonim za vrhunsku zabavu i nezaboravan glazbeni užitak, a samo ovog ljeta u Papayi gostuju najtraženiji DJ-i i producenti  današnjice: Tiesto, Armin Van Buuren, Calvin Harris, Swedish House mafia i drugi. Više informacija na: www.papaya.com.hr.
Libertas film festival:
Libertas film festival već šest godina za redom dovodi najbolja nezavisna filmska ostvarenja u Dubrovnik, filmove koji su prije i poslije Dubrovnika dobili niz svjetskih nagrada i osvojili srca gledatelja koji ih inače ne bi imali prilike vidjeti u kinima. Dubrovnik su do sada posjetili i svjetski profesionalci ispred i iza kamere kao Woody Harrelson, Owen Wilson, Jim Sheridan, Gila Almagor, Chris Cooper, Vinko Brešan, Goran Navojec, Micheal Ohoven, Sanja Vejnović, Kristina Krepela, Zrinka Cvitešić, Danis Tanović, Čedo Kolar i mnogi drugi. I ove godine LFF priprema nezaboravnih 5 dana filma i zabave na nekoliko različitih lokacija u samom starom Gradu. A od ove godine, uz suradnju s Hrvatskim filmskim savezom, pokreće se i radionica animiranog filma za srednjoškolce. Libertas ove godine traje od 2. do 6. srpnja. Više informacija na: www.libertasfilmfestival.com.