Browse By

Franz Ferdinand te Nick Cave dolazi na Sziget!

Pjesnik, pisac, provokator, rock zvijezda. Nick Cave je sve to, iako ne nužno tim redoslijedom. Sve što on radi je jednostavno bitno. Njegove ploče  definiraju čitava razdoblja, on stvara i raspušta bendove, štogod da takne pretvara ne samo u zlato, već u bezvremenski monolit. Harmoničan čak i kada nije u tonalitetu: s The Bad Seedsima svjesno se približava nepravilnom, kako bi se uvjerio da su sve ostale note upravo tamo gdje trebaju biti. Kada se Nick Cave i The Bad Seeds pojave na pozornici, svijet oko njih prestaje postojati. Tako će biti i ove godine na Sziget festivalu gdje će predstaviti dugo očekivani studio album Push The Sky Away, objavljen u veljači nakon petogodišnje pauze. Moderan, energetičan ali ipak tipično Nick Caveovski album fascinira i kritiku i obožavatelje.
Nezaustavljivi indie rockeri iz Glasgowa, Franz Ferdinand, od prvog albuma osvajaju simpatije širokog slušateljstva, kao i brojne glazbene nagrade. Njihov neodoljiv, dinamičan i jedinstven rock opravdava status jednog od najpopularnijih britanskih bendova današnjice. Uz svoje dobro poznate hitove, na Szigetu će predstaviti i stvari s novog, četvrtog albuma – Right Thoughts, Right Words, Right Action – kojeg planiraju izdati uskoro.
Novo ime na Szigetu je !!! (Chk, chk, chk). Ovaj bend is Kalifornije poznat je po plesnim punk ritmovima koji će vas zasigurno pokrenuti. Njihova glazba podsjeća na zlatno doba novoga vala.
Ove godine Sziget će ugostiti i ultramoderni i jedinstveni elektronički projekt Nik Roosa, Martijna Sonderena i Thijs de Vliegera – Noisia. Glazba koju se često može čuti u video igricama, hollywoodskim blockbusterima i naravno, na velikim festivalima diljem svijeta. Redovito surađuju s najvećim imenima elektronske glazbe poput Skrillexa, Penduluma i Prodigyja.
I zadnje novo ime – Jason Diakite, a.k.a. Timbuktu – jedna od najpoznatijih švedskih hip-hop zvijezda i reggae pjevača jedinstvenog stila.