Browse By

FOR 2013: James Blake, Solange, Nicolas Jaar, Tame Impala, 2manydjs, James Murphy…

Prvo izdanje ekskluzivnog glazbenog događaja FOR 2013 koji će se dešavati od 21. do 23. lipnja u gradu Hvaru, u Hrvatsku dovodi niz zanimljivih glazbenika predvođenih Jamesom Blakeom, Solange Knowles, Nicolasom Jaarom, Tame Impalom, Jamesom Murphyem iz LCD Soundsystema te mnogim drugim vrhunskim  glazbenicima od kojih mnogi po prvi put nastupaju u Hrvatskoj. FOR 2013 pruža svim ljubiteljima glazbe i istinskim hedonistima idealnu priliku da provedu 3 sasvim posebna ljetna dana na Hvaru i obližnjim Paklenim otocima. 

FOR 2013 je događaj koji u sebi objedinjuje hedonistički ljetni bijeg na rajski otok i visokokvalitetni užitak u probranim glazbenim nastupima koji su, zbog iznimno malog festivalskog kapaciteta od 2 000 posjetitelja, ekskluzivna i rijetka prilika da se u njima uživa u gotovo pa intimnom okruženju. FOR 2013 će se dešavati 21., 22. i 23. lipnja, tijekom pretposljednjeg vikenda tog mjeseca, vikenda koji se (prigodno) smjestio između dva državna praznika (Dana antifašističke borbe i Dana državnosti).

FOR 2013 će se odvijati na tri hvarske lokacije – klub Veneranda ugostit će večernje koncerte i ekskluzivne DJ setove, a Carpe Diem Beach i Amo Beach na Paklenim otocima biti će mjesto popodnevne ugode i zabave. Carpe Diem Beach se zalaskom sunca pretvara u mjesto noćne zabave s prigodnim programom.

FOR 2013 _plakat

Tijekom tri dana na nabrojenim će se lokacijama izmjenjivati nastupi bendova i pojedinaca poput glazbene dive Solange, koja je Hvar posjetila prošlog ljeta sa sestrom Beyonce te mu se odlučila vrlo brzo vratiti. Solange je krajem prošle godine izdala svoj treći studijski album kojeg će predstaviti FORskoj publici.

Nicolas Jaar također je iznimno talentiran glazbenik, genijalac kojeg domaća publika iznimno cijeni i voli zbog fantastičnog glazbenog izričaja u kojem spretno spaja razne glazbene pravce. Hvarske vedute biti će idealna kulisa za Jaarovu glazbu.

Ljubitelji indie-psihodeličnog zvuka oduševit će se gostovanjem Australaca Tame Impala, a hvarski nastupi glazbenih teškaša koji obijaju pozornice najvećih svjetskih festivala – Jamesa Murphya (ex. LCD Soundsystem) i belgijskih glazbenih virtuoza 2manydjs unaprijed se smatraju jedinstvenim prilikama da se u njihovoj glazbi uživa u ekskluzivnom, intimnom okruženju.

Apsolutna poslastica line-upa FOR 2013 festivala jest prvi ikad, te ujedno i jedini ovoljetni hrvatski nastup Jamesa Blakea, mladog i genijalnog glazbenika i tekstopisca iz Londona koji je svijet bacio na koljena svojim debitantskim albumom James Blake iz 2011. godine. Očekivanja izuzetno odane publike ispunio je svojim drugim albumom, Overgrown, kojeg je uz kritičarske ode i apsolutno odobravanje obožavatelja izdao ovoga mjeseca. Nakon što je svojim virtuoznim nastupima oduševljavao hipnotiziranu publiku festivala poput Glastonburya i Coachelle, bit će pravo zadovoljstvo doživjeti njegovu glazbu u idealnom hvarskom okružju.

Osim navedenih, FOR 2013 glazbeno će obogatiti nastupi Jacquesa Greenea, Tensnakea, Bag Raidersa, Kate Boya, Young Dreamsa, Canyonsa, po razuzdanim glazbeno-plesnim zabavama poznatog britanskog kolektiva Horse Meat Disco, Daniele Baldellia, Dr. Dunksa, Raff Daddya (2 Bears), Time & Space Machine, Cecile, Villa, Pink Gin te domaćih predstavnika – Symbol One, Homeboy, Pytzek, Mislav, Ilija Rudman i How Convinient.

FOR 2013 organizira cijenjeni australski glazbeni label Modular, kojeg je 1998. osnovao glazbeni promotor Stephen Pavlovic, label s kojeg su u svijet krenuli albumi bandova poput Yeah, Yeah, Yeah’s, Klaxons, Azari&III, The Presets, Cut Copy. U prodaji će biti samo 2 000 ulaznica što FOR 2013 čini ekskluzivnim glazbenim događajem dobrodošlim kutkom za ljubitelje glazbe koji ne vole masovne glazbene festivale.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice za sve vlasnike putovnica EX YU republika je 75 eura (cca 560.00 kuna), odnosno 50% je niža od ulaznice za ostatak svijeta. Kupiti se mogu i dnevne ulaznice po cijeni od 35 eura po danu (cca 260.00 kuna). Ulaznice se mogu kupiti na sljedećoj adresi http://forfestival.eventgenius.co.uk/events/FOR-2013/index.html.

Kupci EX YU ulaznica trebaju pri dolasku na FOR 2013 pokazati valjanu putovnicu. Svi vlasnici trodnevnih ulaznica, kao i dnevnih ulaznica, imaju omogućen pristup svim festivalskim lokacijama i koncertima tj. DJ gigovima.

RASPORED
PETAK, 21. LIPNJA 2013.

Nicolas Jaar

Solange

Kate Boy

Tensnake

Canyons

Jacques Greene

Raff Daddy

How Convinient

SUBOTA, 22. LIPNJA 2013.

2manydjs (DJ set)

James Murphy (DJ set)

Horse Meat Disco

Dr Dunks

Bag Raiders

SymbolOne

Cecile

Ilija Rudman

Homeboy

Mislav & Pyztek

 

NEDJELJA 23. LIPNJA 2013.

James Blake

Tame Impala

Young Dreams

Daniele Baldelli

Villa

Pink Gin

Roland Tings

Time & Space Machine


VAŽNI LINKOVI:

Kupovina ulaznica
http://forfestival.eventgenius.co.uk/events/FOR-2013/index.html
Službene stranice FOR 2013
http://forfestival2013.com/hr-line-up.htm

FOR 2013 lokacije

Veneranda – www.veneranda.hr
Carpe Diem Beach – www.carpe-diem-hvar.com
Ammo Beach – http://amo-beach.veneranda.hr

Pratite sve novosti vezane uz FOR 2013:
Službene stranice: http://forfestival2013.com/

Facebook – https://www.facebook.com/for.festival

Instagram – @f_o_r

Twitter – @F_O_R_